Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kombinera studier och jobb

2017-08-21

Nu börjar terminsstarten närma sig och då är det många som börjar fundera på att söka jobb. Här kommer några tips från Academic Work på hur du kombinerar jobb och studier.

Det finns många fördelar med att jobba extra under sin studietid. Studerar du till ekonom och läser redovisning så kan ett extrajobb som ekonomiassistent ge dig bra kunskaper till ditt framtida arbetsliv. Men kolla upp om du har tid med ett extrajobb. Fråga någon som läser ditt program men går året över dig, skriver Academic Work. Hur tänkte/tänker de kring extrajobb?

Läs även: Prova på en arbetsdag

Om du har lyckats få ett extrajobb så är det viktigt att du pratar med din arbetsgivare om arbetstiden. Arbetsgivaren vet om att studierna är din primära sysselsättning och bör vara mån om att du hittar en nivå som är lagom för dig. Det kan komma perioder som det är extra hektiskt på utbildningen, exempelvis tentaperioder, berätta det för arbetsgivaren så att hen är förberedd.

Läs även: Student i Vision

Ett annat tips från Academic Work är att testa på att jobba i en inriktning som du kanske kommer att ha under studierna. Då har du redan testat det innan du måste välja inriktning under studietiden och kan känna efter om det passar för dig.

Läs även: Mentornätverket

3 tips från Academic Work för dig som vill extrajobba:

1. Ett extrajobb gör det möjligt att dryga ut studentkassan, men kolla upp CSN's inkomst- och fribelopp så att du inte riskerar att förlora studiemedel.

2. Går det att få en mentor på arbetsplatsen? Det kan vara både skönt och lärorikt att ha någon att bolla utmaningar eller vägval med.

3. Sök flera extrajobb om du har möjlighet. Det ökar givetvis dina chanser att få något av dem men du får också möjlighet att ställa tjänster mot varandra.

Läs mer här: KONSTEN ATT KOMBINERA JOBB OCH STUDIER

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar