×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem.

Är du inte fullt arbetsför när du blir medlem behöver du kontakta försäkringsbolaget, eftersom det ställs vissa hälsokrav. Du måste också vara bosatt och folkbokförd i Sverige. Om du anmäler dig som medlem med startdatum bakåt i tiden ska du istället uppfylla kraven den dag du gör medlemsanmälan. Med fullt arbetsför menas att du kan utföra ditt vanliga arbete utan undantag, inte får ersättning som har samband med egen sjukdom, skada eller funktionshinder, eller har vilande sådan ersättning och inte av hälsoskäl har särskilt anpassat arbete, anställning med lönebidrag eller liknande. Är du sjuk kortare tid än 15 dagar räknas du som fullt arbetsför.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kombinera studier och jobb

2017-08-21

Nu börjar terminsstarten närma sig och då är det många som börjar fundera på att söka jobb. Här kommer några tips från Academic Work på hur du kombinerar jobb och studier.

Det finns många fördelar med att jobba extra under sin studietid. Studerar du till ekonom och läser redovisning så kan ett extrajobb som ekonomiassistent ge dig bra kunskaper till ditt framtida arbetsliv. Men kolla upp om du har tid med ett extrajobb. Fråga någon som läser ditt program men går året över dig, skriver Academic Work. Hur tänkte/tänker de kring extrajobb?

Läs även: Prova på en arbetsdag

Om du har lyckats få ett extrajobb så är det viktigt att du pratar med din arbetsgivare om arbetstiden. Arbetsgivaren vet om att studierna är din primära sysselsättning och bör vara mån om att du hittar en nivå som är lagom för dig. Det kan komma perioder som det är extra hektiskt på utbildningen, exempelvis tentaperioder, berätta det för arbetsgivaren så att hen är förberedd.

Läs även: Student i Vision

Ett annat tips från Academic Work är att testa på att jobba i en inriktning som du kanske kommer att ha under studierna. Då har du redan testat det innan du måste välja inriktning under studietiden och kan känna efter om det passar för dig.

Läs även: Mentornätverket

3 tips från Academic Work för dig som vill extrajobba:

1. Ett extrajobb gör det möjligt att dryga ut studentkassan, men kolla upp CSN's inkomst- och fribelopp så att du inte riskerar att förlora studiemedel.

2. Går det att få en mentor på arbetsplatsen? Det kan vara både skönt och lärorikt att ha någon att bolla utmaningar eller vägval med.

3. Sök flera extrajobb om du har möjlighet. Det ökar givetvis dina chanser att få något av dem men du får också möjlighet att ställa tjänster mot varandra.

Läs mer här: KONSTEN ATT KOMBINERA JOBB OCH STUDIER

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Bra saker att tänka på inför sommarjobbet

Vision.se tänkte släta ut några frågetecken kring vad som kan vara bra att tänka på inför, under och efter sommarjobbet.  för 8 dagar sedan

Framtidsmässan

Kom och träffa oss på Framtidsmässan i Stockholm den 12 april! Retorikexperten Elaine Eksvärd kommer stå på Stora scen och tipsar om bland annat hur du ska göra på en anställningsintervju.  i förrgår kl 17:08

Här finns jobben

Socialsekreterare, tandhygienist eller medicinsk sekreterare? Ni är eftertraktade på arbetsmarknaden 2018. Och om fem år! Det visar en ny rapport från Arbetsförmedlingen.  2018-02-12

Akademisk kvart

Funderar du på att söka jobb utomlands? Eller kanske förklara för en utbytesstudent vad akademisk kvart är. Då kan du ta hjälp av UHR:s användbara ordbok på nätet.  2018-01-29

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb