×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Dina uppgifter registreras i vårt medlemsregister. Med hjälp av uppgifterna betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på din lön varje månad.

Om det inte är möjligt får du ett inbetalningskort hemskickat med posten. Du kan också betala via autogiro.

Du ansluts automatiskt till försäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, och du bör noga läsa informationen som skickas hem till dig när du blivit medlem. Är du sjukskriven, eller har varit det de senaste tre månaderna, behöver du kontakta försäkringsbolaget eftersom det ställs vissa hälsokrav för att kunna få försäkringarna. Om du inte vill ha försäkringarna måste du kontakta försäkringsbolaget och tacka nej. Den automatiska anslutningen till försäkringarna gäller inte om du varit medlem i Vision under de senaste tolv månaderna.

Om du betalar din avgift till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien att dras så, om du inte tackar nej till försäkringarna eller kontaktar försäkringsbolaget för att ändra till inbetalningskort eller autogiro.

Vi kommer att skicka dina uppgifter till de försäkringsbolag som Vision har avtal med.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan!

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kombinera studier och jobb

2017-08-21

Nu börjar terminsstarten närma sig och då är det många som börjar fundera på att söka jobb. Här kommer några tips från Academic Work på hur du kombinerar jobb och studier.

Det finns många fördelar med att jobba extra under sin studietid. Studerar du till ekonom och läser redovisning så kan ett extrajobb som ekonomiassistent ge dig bra kunskaper till ditt framtida arbetsliv. Men kolla upp om du har tid med ett extrajobb. Fråga någon som läser ditt program men går året över dig, skriver Academic Work. Hur tänkte/tänker de kring extrajobb?

Läs även: Prova på en arbetsdag

Om du har lyckats få ett extrajobb så är det viktigt att du pratar med din arbetsgivare om arbetstiden. Arbetsgivaren vet om att studierna är din primära sysselsättning och bör vara mån om att du hittar en nivå som är lagom för dig. Det kan komma perioder som det är extra hektiskt på utbildningen, exempelvis tentaperioder, berätta det för arbetsgivaren så att hen är förberedd.

Läs även: Student i Vision

Ett annat tips från Academic Work är att testa på att jobba i en inriktning som du kanske kommer att ha under studierna. Då har du redan testat det innan du måste välja inriktning under studietiden och kan känna efter om det passar för dig.

Läs även: Mentornätverket

3 tips från Academic Work för dig som vill extrajobba:

1. Ett extrajobb gör det möjligt att dryga ut studentkassan, men kolla upp CSN's inkomst- och fribelopp så att du inte riskerar att förlora studiemedel.

2. Går det att få en mentor på arbetsplatsen? Det kan vara både skönt och lärorikt att ha någon att bolla utmaningar eller vägval med.

3. Sök flera extrajobb om du har möjlighet. Det ökar givetvis dina chanser att få något av dem men du får också möjlighet att ställa tjänster mot varandra.

Läs mer här: KONSTEN ATT KOMBINERA JOBB OCH STUDIER

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Bra chef och ledarskap – viktigt när studenter väljer arbetsgivare

En bra chef och bra ledarskap är de viktigaste faktorerna när studenter och akademiker i början av karriären väljer arbetsgivare. Det visar en ny studie gjord av Academic Work och Kantar Sifo.  för 12 timmar sedan

Helena Håkansson. Privat bild.

Uppsatsen ”Att trivas, stanna eller lämna?” prisas

Personalorientering och attraktiv arbetsplats är faktorer som påverkar hur socialsekreterare inom ekonomiskt bistånd trivs på jobbet. Det visar en masteruppsats vid Göteborgs universitet som är gjord av Helena Håkansson. Uppsatsen belönas nu med Visions socionomstipendium 2017.  för 4 dagar sedan

Diskussioner om chefers förutsättningar och välfärdens utmaningar i podd

I början av september gästade Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, Vård- och omsorgspodden för att diskutera chefers förutsättningar och välfärdsutmaningar. Podden görs av omsorgsdirektören i Helsingborg, Britt-Marie Börjesson.  för 8 dagar sedan

Här vill framtidens chefer arbeta

Nästa generation av chefer har inte Google som drömarbetsgivare. Här är 10 multinationella företag där framtidens chefer vill jobba.  2017-09-08

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb