×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Dags för en nytändning på jobbet? Så får du tillbaka suget

2017-08-16

Efter semestern brukar många tappa lusten till sitt arbete men det finns några knep för att tända jobbgnistan igen.

Ibland kan det kännas segt att komma tillbaka till jobbet efter en skön semester då man hamnar i samma gamla hjulspår som tidigare. Semestern har kanske gjort så att man börjat fundera på att byta jobb, men bara för att det känns lite vemodigt direkt efter ledigheten så måste du inte skaffa ett nytt jobb.

Gretchen Spreitzer är forskare i ledarskapsutveckling och organisationsförändring vid Michigan-universitetet och hon konstaterar att vi människor har en olycklig tendens att fokusera på de dåliga sakerna och det får oss att må ännu sämre, skriver arbetarskydd.se.

– I stället ska vi koncentrera oss på de delar av jobbet som gör oss uppåt, säger Gretchen Spreitzer.

Det största problemet kan vara att erkänna för sig själv att man har tröttnat på det jobb man gör och om man inte längre hittar några guldkorn kan det vara dags att hitta ett nytt jobb.

Här är några tips som du kan använda för att ta kommandot över jobbet:

Analysera ditt jobb: Vad är det som får dig att känna dig motiverad och engagerad? Vad gör dig orkeslös? Vad är du bra på? Ofta finns det ett samband mellan vad man är duktig på och vad man gillar att göra.

Gör något: Sitt inte och hoppas på bättre tider och att allt löser sig av sig självt. Även små steg mot förändring, till och med bara tankar på vad som skulle kunna förändras kan ge effekt. Det finns mycket du kan göra, stort som smått, för att jobbet bättre ska matcha din lust och dina talanger.

Utmana dig själv genom att lämna komfortzonen, kanske ta på dig att vara projektledare för något som ger dig arbetsuppgifter utanför de vanliga. Erbjud kolleger dina tjänster. Prata med chefen om du inte kan hitta på något själv.

Sök upp engagerade människor: Ty dig till dem som är positiva, energi smittar av sig. I mötet kan du hitta nya aspekter på ditt jobb, som du kanske inte har tänkt på.
Jobba som mentor: Det kan ge ny mening åt ditt gamla jobb. Att lära ut saker är också ett sätt att förkovra sig inom sitt gebit.

Fira det du har åstadkommit: Gör inte bara en att-göra-lista utan även en jag-har-gjort-lista. Det kanske inte är några märkvärdigheter, men det känns bra i själen att begrunda det som faktiskt blev gjort också. Dessutom kanske det ger en vink om vad det är du tycker om att göra för att kunna skapa förändring.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

1355 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum