Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Dulce María Zavala.

    Dulce María Zavala.

Visions stöd ger hopp i Honduras

2017-04-21

I höstas beslutade Vision att skänka pengar ur solidaritetsfonden till bland annat Dulce María Zavala och fackförbundet ANDEPH i Honduras. Här berättar Dulce María Zavala vad pengarna har gått till.

Visions solidaritetsfond samlar in pengar till insatser världen över. Det kan vara till fackförbund som behöver stod eller till fackligt aktiva som fängslats på grund av sitt engagemang. I höstas tog beslutet att man skulle stödja Dulce María Zavala och fackförbundet ANDEPH i Honduras med 25 000 kronor.

Läs mer: Vision skänker pengar ur solidaritetsfonden

Honduras är ett av de länder där det är mycket på farligt att vara fackligt aktiv. På förbundsmötet 2016 hade Vision en insamling där pengarna ska gå till stöd åt Dulce María Zavala, som tidigare var chef för landets korruptionsbekämpningsmyndighet och dessutom ordförande för fackförbundet för offentliganställda, ANDEPH. I samband med statskuppen 2009 avsattes hon och har åtalats av politiskt motiverade skäl. Pengarna ska stödja både ANDEPH och hennes juridiska försvar. Här berättar Dulce María Zavala vad pengarna har gått till.

– Pengarna användes till att betala kostnaderna som kommer från att åtalet går till rättegång, advokatens arvode och utgifter samt kostnaden för att publicera målet i dagstidningarna (i en annons). Det kostar även pengar att få till ett möte mellan advokaten och åklagaren som leder åtalet, berättar Dulce María Zavala.

Hur har du det i dag?

– Just nu inväntar jag tid för ett möte med åklagaren för att försöka få till en överenskommelse i åtalet. Vid sidan av det så jobbar vi (förbundet ANDEPH) även med att övertyga det ansvariga departementet, vilket är hälsodepartementet, att mitt avsked inte var lagligt. Ministern för departementet, som är ny och inte den som avskedade mig, håller med om att mitt avsked inte var rättvist och delvis olagligt. Vi har fört diskussioner om att återanställa mig men först måste åtalet mot mig läggas ner och förklaras ogiltigt av en domare.

Var jobbar du i dag?

– Jag är en advokat och har ägnat min tid till att hjälpa mina kollegor på fackförbundet ANDEPH med det dagliga arbetet. Våra stadgar tillåter nämligen en person som blivit avsatt att stanna kvar för att underlätta arbetet tills den personen är ersatt av en annan resurs.

Vad ser du för problem för medlemmarna i ANDEPH i dag?

– En av svagheterna som funnits, och alltid finns, är konkurrensen mellan förtroendavalda inom ANDEPH. ANDEPH organiserar medlemmar i olika sektorer i den statliga apparaten och då medlemmar från hälsosektorn är mer ideologiska, än medlemmar från till exempel kultursektorn, krockar medlemmarnas tankar om hur fackförbundet ska styras. Men i och med avskedet av mig som ordförande har konkurrensen tillfälligt lagts åt sidan och hela förbundet slutit upp bakom mig då de inser att kan ordföranden få sparken, kan även jag det, säger Dulce María Zavala.

Arbetar ANDEPH annorlunda i dag?

– Nej, vårt arbete har stärkts och vi har blivit mer enade i vår kamp, säger Dulce María Zavala och fortsätter:

– Jag vill tacka medlemmarna i Vision för den ekonomiska hjälp jag och ANDEPH fått. Det har varit ett enormt stöd. Vi är även tacksamma för projektet som startat 2017 då många andra europeiska förbund valt att dra tillbaka sitt fackliga stöd till Honduras.

Läs även: Vision i världen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar