Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Förstärkt satsning på bemanning inom sociala barn- och ungdomsvården

2017-04-04

Regeringen kommer att förstärka satsningen på ökad bemanning i sociala barn- och ungdomsvården med ytterligare 150 miljoner kronor i vårändringsbudgeten 2017.

I regeringens vårändringsbudgeten för 2017 finns det en förstärkt satsning inom den sociala barn- och ungdomsvården. Regeringen tillför ytterligare 150 miljoner kronor och det är en del av regeringens budgetöverenskommelse med Vänsterpartiet.

– Situationen inom den sociala barn- och ungdomsvården är fortfarande ansträngd men en positiv utveckling har påbörjats. Den nationella samordnaren ser detta vid de återbesök hon gör i kommunerna. Det är angeläget att fortsätta förbättra förutsättningarna för socialtjänsten att göra ett bra arbete. Därför förstärker vi nu satsningen ytterligare, säger barn, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér, ansvarig i regeringen för socialtjänsten.

Den totala satsningen på en ökad bemanning i den sociala barn- och ungdomsvården hamnar nu på 360 miljoner kronor 2017.

– Att säkra bemanningen, få en stabil personalsituation och rimlig arbetsbelastning är det viktigaste för att sociala barn- och ungdomsvården ska kunna fullfölja sitt uppdrag. Visions medlemmar har efterfrågat fler kollegor och det är bra att satsningen inkluderar chefer och administratörers viktiga roller, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Pengarna får användas till:

• att öka antalet socialsekreterare

• att öka antalet arbetsledare

• att öka antalet administratörer för att frigöra tid för social-sekreterare eller arbetsledare i deras arbete med myndighetsutövning

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar