Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Viss musik främjar samarbete på jobbet

2016-09-13

Att spela musik när vi jobbar i grupp kan göra oss mer samarbetsvilliga och mindre själviska. Det visar en amerikansk forskning. Men det är viktigt att det är rätt musik.

Handeln har länge använt musik för att påverka oss i hur vi shoppar och nu visar ny forskning att musik även påverkar medarbetares förmåga att samarbete. Det skriver Harvard Business Review och hänvisar till en ny amerikansk studie.

I studien delades deltagarna upp i två olika grupper som tilldelades samma uppgift. Den ena gruppen fick utföra uppgiften och lyssna på glada låtar, som "Walking on sunshine", "Yellow submarine" och "Brown eyed girl". Den andra gruppen fick lyssna på musik från musikgenren "screamo". Det är en variant av emomusik som kännetecknas av skriksång och oväntade partier av högljudd musik.

Det är kanske inte så svårt att lista ut vilka som samarbetade bättre, den grupp som lyssnade på glad musik. Forskarna ville då ta reda på om det var den glada musiken som gjorde att de jobbade bättre i grupp eller om det var screamo-musiken som gjorde att den andra gruppen samarbetade sämre. En tredje grupp fick då lösa samma uppgift men utan någon musik. Det visade sig att den tredje gruppen fick samma resultat som screamo-gruppen.

Glad musik är alltså vinnaren när man vill ha medarbetare som är samarbetsvilliga och mindre egoistiska. Forskarna bakom studien föreslår att när man ska ha teambuilding, kreativa möten och spånmöten ska man använda sig av glad musik.

Vision har den perfekta låten för det här! Ingen maskin, av låtskrivaren Annika Norlin. In och lyssna på tre olika versioner här: Sätt Tonen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar