×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Viss musik främjar samarbete på jobbet

2016-09-13

Att spela musik när vi jobbar i grupp kan göra oss mer samarbetsvilliga och mindre själviska. Det visar en amerikansk forskning. Men det är viktigt att det är rätt musik.

Handeln har länge använt musik för att påverka oss i hur vi shoppar och nu visar ny forskning att musik även påverkar medarbetares förmåga att samarbete. Det skriver Harvard Business Review och hänvisar till en ny amerikansk studie.

I studien delades deltagarna upp i två olika grupper som tilldelades samma uppgift. Den ena gruppen fick utföra uppgiften och lyssna på glada låtar, som "Walking on sunshine", "Yellow submarine" och "Brown eyed girl". Den andra gruppen fick lyssna på musik från musikgenren "screamo". Det är en variant av emomusik som kännetecknas av skriksång och oväntade partier av högljudd musik.

Det är kanske inte så svårt att lista ut vilka som samarbetade bättre, den grupp som lyssnade på glad musik. Forskarna ville då ta reda på om det var den glada musiken som gjorde att de jobbade bättre i grupp eller om det var screamo-musiken som gjorde att den andra gruppen samarbetade sämre. En tredje grupp fick då lösa samma uppgift men utan någon musik. Det visade sig att den tredje gruppen fick samma resultat som screamo-gruppen.

Glad musik är alltså vinnaren när man vill ha medarbetare som är samarbetsvilliga och mindre egoistiska. Forskarna bakom studien föreslår att när man ska ha teambuilding, kreativa möten och spånmöten ska man använda sig av glad musik.

Vision har den perfekta låten för det här! Ingen maskin, av låtskrivaren Annika Norlin. In och lyssna på tre olika versioner här: Sätt Tonen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 3 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 8 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Om Vision

Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill med din karriär.

Mer om Vision

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb