Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision firar fem år!

2016-09-02

För fem år sedan ändrade SKTF namn till Vision. Vision.se pratade lite med förbundsordförande Veronica Magnusson för att höra hur hon firar och vad hon är mest stolt över under de här fem åren. Vi fick även tag på två ordförande ute i landet.

När SKTF ändrade namn till Vision så fanns det drygt 165 000 medlemmar i förbundet. I dag fem år senare har den siffran stigit till 185 000 medlemmar. Bara det senaste året så har studentmedlemmarna ökat med 25 procent.

– Vi växer så otroligt mycket som förbund. Vi är 20 000 fler medlemmar i dag än mot vad vi hade när vi blev Vision. Bakom varje ny medlem finns det en bra insats från Vision i att ställa frågan och att visa på att vi är relevanta. Jag är jättestolt över att vi växer och alla insatser som har gjorts för att vi ska växa, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, och fortsätter:

– Sedan är det många medlemmar som säger att det märks att vi har utvecklat det fackliga arbetet och att det är nytt och fräscht. Vi har många stora och små segrar under dessa fem år. Alltifrån att man har på många håll förhandlat fram extra semesterdagar i stället för semesterdagstillägg till att personalen kan hyra elcyklar. Arbetsmiljöarbetet har tagit fart och mycket annat. Det finns en stor vilja att fortsätta den här utvecklingen och det är jag jätteglad över.

I Höör finns det en avdelning som har ökat rejält med medlemsantal och vision.se pratade med Lena Gustavsson, ordförande, för att höra hur de har gjort för att bli en större avdelning.

– Vi är just nu 122 medlemmar och när jag tog över ordförandeskapet för drygt två år sedan var vi hundra. Det har gått väldigt bra men vi har inte gjort något speciellt. Vi har haft mycket fika på jobbet och bland annat bjudit hela kommunhuset på fika, berättar Lena Gustavsson.

Läs även: Varför ska du välja Vision?

Vad tycker du är den största förändringen sedan Vision blev Vision?

– Det är lite svårt att säga. Jag tycker att vi har fått mycket stöd från Vision. Det blev en annan stämning i organisationen efter namnbytet och jag tycker att man jobbade mer med klubbarna och avdelningarna. Centret är jättebra och man kan alltid ringa dit för att få stöttning, säger Lena Gustavsson.

Lena Gustavsson. Foto: Henrik Pässler

Även avdelning 269 i Götene har haft en bra tillväxt.

– Under 2015 ökade vi från 76 medlemmar till 100 medlemmar. Den största bidragande orsaken var att vi fick tre nya boenden för ensamkommande barn och att fler socialsekreterare sökte sig till oss. Vi fick nya ombud till våra boenden ganska fort och har ombud på socialkontoret som jobbar med att värva nyanställda som jag tror är det absolut viktigast, att vi finns och syns på våra arbetsplatser, berättar Ulla-Britt Alnemar, ordförande Vision Götene avdelning 269.

Gör ni något speciellt för att rekrytera nya medlemmar?

– Vi skickar ut information via mejlen om Vision i Götene, vilka vi är, var de kan hitta information om oss till alla nyanställda, samtidigt som ombuden lämnar information och hälsar välkommen med eventuellt en liten gåva. Vi var också några från styrelsen som var på verksamhetsbesök där vi växte som mest med medlemmar under året, för att lyssna och ta till oss olika synpunkter från både medlemmar. Eftersom jag själv blev nyvald som ordförande 2015 så känns detta fantastiskt roligt att vi har växt så mycket, samtidigt som det gick väldigt fort och vi i styrelsen kanske inte var så beredda på detta som man borde varit, men tror ändå att vi har lyckats bra, säger Ulla-Britt Alnemar.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar