Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vilken låt vann? Svaret kommer på lördag

2016-09-29

Före sommaren bad Vision medlemmarna att skicka in sina tankar om sina jobb och idéer om framtidens arbetsliv. Nu ska det avslöjas vilken version som medlemmarna röstade fram som det vinnande bidraget.

Vision vill med musikens hjälp göra medlemmarnas röster hörda och lyfta frågan om arbetslivets villkor. Därför har Vision låtit några av Sveriges bästa låtskrivare och producenter göra en låt i tre versioner av medlemmarnas idéer. Efter en spännande omröstning kommer det vinnande bidraget av låten "Ingen maskin" att presenteras på förbundsmötet.

Hur spänd är du inför avslöjandet av låten på lördag?

– Jag är förväntansfull eftersom jag tycker att låten "Ingen maskin" verkligen har fångat vad Visions medlemmar har sagt eller skickat in till Annika Norlin. Den har fångat just stolheten som våra medlemmar har över sina jobb och att alla vill verkligen göra sitt bästa på arbetsplatsen. Den har även fångat längtan efter ett mänskligt arbetsliv där man har en förståelse över att vi inte är några maskiner, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Hur kan man då använda sig av den här låten?

– Det är förvisso "bara en låt" men den fångar de budskap som finns om dagens arbetsliv, om längtan efter framtidens arbetsliv och jag tycker att man ska använda den för att diskutera olika saker om arbetslivet. Vad skulle jag vilja ha annorlunda, vad skulle behöva vara annorlunda för mig så att jag kan känna den starka känslan som låten förmedlar och annat. Man kan använda den som utgångspunkt för att skapa förändring eller skapa igenkänning. Diskutera utifrån låten, lyssna och njut av att det är en bra låt, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– För mig så finns det flera textrader i låten som är väldigt starka och från dessa hämtar jag inspiration, igenkänning och kraft. Vi kommer att bland annat använda den här låten för att illustrera hur våra medlemmar upplever sitt arbetsliv och vad de vill se för förändringar i det. Det är viktigt att vi som fackförbund hittar olika sätt som beskriver hur arbetsmarknaden ser ut och får fler att lyssna på vad våra medlemmar säger, avslutar Veronica Magnusson.

Har du inte hört de tre versionerna? Lyssna här

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar