Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Eva Carmlid, Rustan Nilsson och Ibi Toth.

    Eva Carmlid, Rustan Nilsson och Ibi Toth.

"Sysav vägrar att ge upp med sitt MR-arbete"

2016-09-30

Ibi Toth arbetar som assistent på Sysav och var den som nominerade Sysav till Visions MR-pris. ”Det som imponerade på mig som mest är det breda förberedelsearbetet inför den senaste Handlingsplanen för jämställdhet och mångfald.”

Varför nominerade du Sysav till MR-priset?

– Enkelt. För att jag tycker att Sysavs arbete med dessa frågor är så bred och kvalificerad och uthållig att det är väl värt en nominering, säger Ibi Toth.

Vad är det du tycker att Sysav gör bra?

– Bland annat att planen inkluderar och berör all personal. Utbildningar, föreläsningar, gruppövningar, ja allt berör alla. Sedan är planen inte bara ett dokument, den blir verklighet. År efter år och man vägrar att ge upp. Det som imponerade på mig som mest är det breda förberedelsearbetet inför den senaste handlingsplanen för jämställdhet och mångfald. Alla medarbetare som ville fick delta på en brainstorming där vi inventerade alla erfarenheter och idéer om ämnet. Om jag minns rätt så var vi ungefär 30 personer som arbetade både i mindre grupper och gemensamt. Du kan gissa att tavlan var fullskriven med tankar när vi lämnade lokalen. Vi hade bland annat livliga diskussioner om avidentifierad rekryteringsförfarande. Alla dessa tankar var ett bra underlag för Handlingsplanen, som jag är riktigt stolt över. Det kändes jätteskönt när det kom en fråga från Malmöcentret ifall vi behöver stöd för vårt arbete med mångfaldsfrågor, och jag kunde säga, nej, tack! Sysav klarar detta galant utan hjälp!

På vilket sätt är du delaktig i Sysavs MR-arbete?

– I förarbetet till handlingsplanen. I tidernas begynnelse hade vi traditionellt möte, där fackföreningarna och personalchefen la fram sina tankar om och idéer till jämställdhets- och mångfaldsarbete. Arbetsmetoden har utvecklats väsentligt, som du ser ovan. Även om jag gör mitt bästa kan jag inte bidra år efter år med bra och nya idéer. Därför var jag jätteglad att kunna delta i det inspirerande gemensamma idéinventeringen, avslutar Ibi Toth.

Läs mer: De prisas för sitt MR-arbete

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

2001 nya medlemmar under november

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Vårt frågeforum