Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Stora brister i förutsättningarna för rekrytering i socialtjänsten

2016-09-27

Varningen från medarbetarna och cheferna inom socialtjänsten: Kommunpolitikerna lyssnar inte på larmen och de tar inte ansvar för socialtjänstens kvalitet.

Landets kommuner har svårare och svårare att hitta medarbetare som vill arbeta inom socialtjänsten. Samtidigt varnar medarbetare och chefer att kommunpolitikerna inte lyssnar på deras larm och tar ansvar för socialtjänstens kvalitet. Det visar forskning som gjorts vid Psykologiska institutionen vid Stockholms universitet på uppdrag av bland andra Vision.

– Många socialsekreterare, biståndsbedömare och chefer upplever att det saknas en dialog med de lokala politikerna när det gäller att hitta en balans mellan krav och resurser. De upplever inte heller att politikerna tar ansvar för kvaliteten i socialtjänstens verksamhet, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Drygt 4 800 socialsekreterare, biståndshandläggare och chefer inom socialtjänsten ingår i undersökningen, som publiceras i databasen Professioner i fokus. Resultaten har också brutits ner på kommunnivå för 40 av landets kommuner.

Av de som deltagit i studien anser bara 6,6 procent att det finns en bra dialog mellan profession och politiker för att matcha resurser med de krav som verksamheten möter. 40 procent anser att dialogen finns i viss mån, medan 34 procent svarar att dialogen helt saknas.

Medarbetarna och cheferna tycker heller inte att politikerna tar fullt ansvar för kvaliteteten i socialtjänsten. Bara 4,4 procent anser att det sker i hög grad, 26 procent tycker att det sker i viss mån, medan 38 procent svarar nej på frågan.

Läs även: Tysta arbetsplatser hot mot socialtjänstens utveckling

Undersökningen visar också att medarbetare och chefer i socialtjänsten inte tycker att deras förslag tas tillvara och ledningen inte är tillräckligt mån om att behålla personal och skapa en god arbetsmiljö.

– Jag blir oroad när jag ser siffrorna och jag är övertygad om att detta har betydelse för möjligheterna att klara personalförsörjningen i landets socialtjänster. Här finns stora möjligheter för våra lokala politiker att förbättra arbetsmiljön och förutsättningarna för socialtjänsten. Medarbetare och chefer har mängder av goda idéer – och genom att lyssna på de som kan verksamheten bäst skulle många kommuner kunna få en bättre personalsituation, säger Veronica Magnusson.

Läs även: Svårt att klara personalförsörjningen i socialtjänsten

Enkätstudien genomfördes hösten 2015 och innehåller svar från drygt 4 800 socialsekreterare, biståndshandläggare och chefer inom socialtjänsten

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar