Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Sextimmarsdag kan bli verklighet för socialsekreterare i Angered

2016-09-09

S-, MP- och V-majoriteten i Angered i Göteborg vill införa sextimmarsdag på prov, skriver GöteborgDirekt.se. Detta är något Vision Göteborg är positiva till.

Sedan försöket med sextimmarsdag på ett äldreboende i Svartedalen på Hisingen i Göteborg så har diskussionen varit het bland politikerna i Göteborg. Testet är först ut bland kommunala arbetsplatser i Göteborg och kommer att utvärderas nästa år, skriver GöteborgDirekt.se.

Men innan den utvärderingen är klar så vill politikerna i Angered införa sextimmarsdag för socialsekreterare.

– Vi vill testa under nästa år. På en avdelning för socialsekreterare. Vi har stor personalomsättning och måste bli attraktivare som arbetsgivare, säger Ali Mooeni (S), stadsdelsnämndens ordförande, till GöteborgDirekt.se och fortsätter:

– Vår stadsdel har tagit emot många nyanlända och ensamkommande. Det är en ansträngd arbetssituation och som det är nu går många av våra socialsekreterare till andra stadsdelar eller kranskommunerna. Och eftersom det råder brist har vi svårt att nyanställa.

Läs hela artikeln här: Angered vill ge sina socialsekreterare sextimmarsdag

Sonia Koppen, ordförande i Vision Göteborg är positiv till förslaget.

– Vision Göteborg är positiva till att arbetsgivaren vågar prova nya vägar för att komma tillrätta med problemen inom socialtjänsten även om det endast är på en utav enheterna i stadsdelen Angered. Det har länge varit svårt att tillsätta tjänsterna inom socialtjänsten detta på grund av att arbetsmiljön är ansträngd. Vi hoppas att kortare arbetsdagar kan leda till att socialsekreterarna har mer energi när de är på jobbet, en mer hälsosam balans mellan arbetsliv och fritid, lägre sjukskrivningstal och därmed en större stabilitet i personalgruppen och bättre arbetsmiljö. Det kommer även innebära en bättre tillgänglighet för invånarna i Stadsdelen som kan få stöd på de tider som passar dem, säger Sonia Koppen och fortsätter:

– En annan fördel för arbetsgivaren är att de kan utnyttja lokalerna bättre detta då personalen ska arbeta i två olika skift. Lokalbristen är en stor fråga i staden då många socialsekreterare tvingas dela kontorsrum som egentligen endast är anpassade för en person eller tvingas sitta i utrymmen som inte alls är tänkta att vara kontor. Med anledningen av lokalbristen görs många kontor om till kontorslandskap. Så som Vision Göteborg ser på det skulle det vara bättre att införa sextimmarsdag och skift på fler arbetsplatser för att lösa ovanstående problematik, avslutar Sonia Koppen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar