Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Pensionsavtalen sägs upp för alla anställda i Svenska kyrkan

2016-09-21

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har meddelat att man säger upp det pensionsavtal som gäller alla anställda i Svenska kyrkan. ”Jag förutsätter att arbetsgivarna har de anställdas bästa för ögonen så vi i lugn och ro kan lösa alla frågor som behöver tas omhand”, säger Britta Ljusberg, ombudsman med ansvar för försäkrings- och pensionsfrågor.

Nu är det klart att Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation säger upp det pensionsavtal som gäller alla anställda i Svenska kyrkan. Det avtalet som man säger upp innebar att de anställda får 4,5 % av lönen inbetalt i en pensionsförsäkring. De anställda som tjänar över 37 000 kronor får även kompensation för att det inte tjänas in någon statlig pension över den gränsen.

Förhandlingarna om ett nytt pensionsavtal inleddes i början på året och arbetsgivarorganisationen har intentionen att få till ändrad tjänstepension för de anställda som i dag tjänar över 37 000 kronor i månaden eller som senare i yrkeslivet kommer över den lönenivån.

I dag omfattas anställda inom Svenska kyrkan av samma pensionsvillkor som kommunalt anställda. Det är Visions ombudsman Britta Ljusberg som deltar i förhandlingarna.

Vad innebär det här för medlemmarna?

– Jag förutsätter att arbetsgivarna har de anställdas bästa för ögonen så vi i lugn och ro kan lösa alla frågor som behöver tas omhand. Att få fram ett nytt pensionsavtal, som håller god kvalitet, på ett par månader är svårt. Vi ska göra vårt bästa för att hitta bra lösningar tillsammans med arbetsgivarorganisationen, och vi kan inte se att medlemmarna står utan pensionsinbetalningar efter årsskiftet, säger Britta Ljusberg, ombudsman med ansvar för försäkrings- och pensionsfrågor.

Vad handlar förhandlingarna om?

– Arbetsgivaren vill ha ett helt avgiftsbestämt pensionsavtal för i stort sett samtlig personal. De vill även att det nya avtalet ska vara helt eget, dvs. frikopplat från den kommunala pensionsplanen, avslutar Britta Ljusberg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar