×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten. Jag kan också betala via autogiro eller e-faktura.

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Öka hälsa och kvalitet med en effektiv arbetsmiljöutbildning

2016-09-01

En bra arbetsmiljö gör arbetsplatsen mer attraktiv och bidrar till färre sjukskrivningar, minskad personalomsättning, lägre kostnader och hög kvalitet. Suntarbetsliv har tagit fram en arbetsmiljöutbildning som är skräddarsydd för chefer och skyddsombud i kommuner, landsting och regioner.

Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning är skräddarsydd för chefer och skyddsombud i kommuner, landsting och regioner. Eftersom chefer och skyddsombud genomför utbildningen tillsammans ger den en bra grund för fortsatt samverkan och effektivt arbetsmiljöarbete på arbetsplatsen.

Det är de fackliga organisationerna i samverkan med Sveriges Kommuner och Landsting samt Pacta som gemensamt har tagit fram den kostnadsfria grundutbildningen i systematiskt arbetsmiljöarbete. Syftet med utbildningen är att ge deltagarna grundläggande kunskaper kring deras arbetsmiljöuppdrag, liksom hur det arbetet bidrar till en väl fungerande verksamhet.

– Det är jätteviktigt att vi har fått den här arbetsmiljöutbildningen på plats. Det är meningen att den ska vara ett konkret verktyg som riktar sig till chefer och skyddsombud för att stärka arbetsmiljöutbildningen på arbetsplatserna. Den är fokuserad på att vara handlingsinriktad för att det ska hända saker på arbetsplatserna, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, och fortsätter:

– Det har varit efterfrågat att ha en partgemensam kvalitetssäkrad utbildning. Det känns jättepositivt att den är på plats sedan är det viktigt att man börjar använda den.

Hur hoppas du att den ska användas?

– Jag hoppas att chefer och skyddsombud tillsammans använder den för att stärka arbetsmiljöarbetet på arbetsplatserna och att det blir ett konkret verktyg för att man steg för steg identifierar det man behöver göra för att jobba med arbetsmiljön och sätta i gång det arbetet.

Arbetsmiljön känns som att det har varit på tapeten ett tag och kommer att vara en tag nu.

– Ja, det stämmer. Arbetsmiljöfrågorna är väldigt stora bland våra medlemmar och det finns ett stort behov och en förväntan att det ska hända saker kring arbetsmiljön. Och det gör det! Exempelvis så fick vi avsiktsförklaringen på plats tillsammans med andra fackförbund och SKL. Där har vi verkligen tagit steg framåt i hur vi ska jobba för att vända sjuktalen. Det handlar om bättre företagshälsovård som kommer in tidigare, det handlar om rimligt antal medarbetare per chef och större inflytande för medarbetarna i sin arbetssituation. Arbetsmiljöfrågorna är heta och ska vara det, avslutar Veronica Magnusson.

Här hittar ni Suntarbetslivs arbetsmiljöutbildning.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Unga lockas av flexibelt jobb

Enligt en internationell undersökning är möjligheten till flexibelt arbete den främsta nyckeln för att rekrytera unga talanger.  igår kl 14:29

Chefsspaning: Så motiverar du dina medarbetare

Ett av chefens viktigaste uppdrag är att skapa engagemang på arbetsplatsen. Psykologen och författaren Niklas Laninge tipsar om några knep som skapar förutsättningar för en kultur där alla känner sig motiverade och bekräftade.  för 8 dagar sedan

Unga vill bli chefer

Fler än hälften vill arbeta som chefer i framtiden. De främsta anledningarna är att de vill utveckla sig själva och verksamheten. Det visar en undersökning bland unga Visionsmedlemmar.  2018-09-03

Bli kvitt semesterhjärnan

Känner du dig extra trögstartad efter semestern? Då är du inte ensam. Socialpsykologen Bosse Angelöw tipsar om hur du kan göra för att komma in i vardagen och hitta tillbaka till arbetsglädjen på bästa sätt.  2018-08-28

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb