Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt avtal för folkhögskolor och friskolor ska ge minst 2,2 procents löneökning

2016-09-09

Vision har nu förhandlat fram ett nytt kollektivavtal för dig som jobbar på en friskola eller folkhögskola som tillhör Arbetsgivaralliansen. Avtalet är ettårigt och anger att lönerna ska öka med minst 2,2 procent för Visions medlemmar.

På fredagen blev det klart att Vision har tecknat ett nytt kollektivavtal för dig som jobbar på en friskola eller folkhögskola som till Arbetsgivaralliansen.

– Förhandlingarna som påbörjats under våren är nu slutförda, vilket innebär att arbetet med att få ut de nya lönerna nu kan sätta igång! Avtalet är ettårigt och anger att lönerna ska öka med minst 2,2 procent för Visions medlemmar. De nya lönerna gäller retroaktivt från 1 maj 2016 och som vanligt är detta ingen individgaranti, du kan få både mer eller mindre än så. Siffran anger att lönerna inte får öka med mindre än 2,2 procent för Visions medlemmar hos arbetsgivaren, skriver Matteus Canevall, ombudsman med ansvar för avtalen med SKL, Svenska kyrkan och Arbetsgivaralliansen samt villkorsfrågor på Vision, på Visionbloggen.

Även ob-ersättningen höjs med 2,2 procent retroaktivt från 1 maj.

– Förhandlingarna har stundvis gått långsamt framåt och vi kom inte ända fram i viktiga frågor som beredskap och arbetsbelastning. I dessa delar får vi ta nya tag redan under våren 2017, då det är dags att förhandla igen. Det är dock positivt att vi kommit överens med arbetsgivaren om att ta fram ett branschanpassat material som ska behandla Arbetsmiljöverkets nya föreskrift om föreskrift om organisatorisk och social arbetsmiljö. Föreskriften är ny och behandlar frågor som länge varit i fokus för Visions medlemmar, som arbetsbelastning och förväntningar att vara nåbar efter arbetstid. Detta gemensamma arbete kan vara en bra utgångspunkt för att kunna få en samsyn kring vad avtalsområdet och Visions medlemmar efterfrågar inför förhandlingarna 2017, skriver Matteus Canevall.

Läs mer om avtalet här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar