Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Ny som chef? – här är några tips

2016-09-16

Är du ny som chef? Annelie Elgevi, rådgivare på Chef Direkt, kommer här med några tips för dig som är ny chef.

– Min upplevelse är att många nya chefer blir yngre och yngre. Jag pratade med en ung chef och som var överlycklig över att hen hade blivit erbjuden en chefstjänst i norra Sverige. Hen skulle bli enhetschef och det lät otroligt spännande. Men det är precis nu det gäller att ta det lugnt. Arbetsgivaren har valt hen eftersom de anser att hen har det som krävs. Det är nu man ska komma tillbaka med kontrollfrågor om uppdraget och kanske också en del krav, berättar Annelie Elgevi som är rådgivare på Chef Direkt.

Vad fick hen för tips?

– En viktig inledande kontrollfråga är att se över handlingsutrymmet och vilka befogenheter hen kommer att ha. Man ska också kontrollera vilken relation som man kommer få till sin egen chef, hur ofta kommer de att träffas? Hur ser det ut med kollegialt stöd? Finns det något organiserat kollegialt stöd med någon typ av mentornätverk eller nätverksträffar på arbetsplatsen och om man hade något samarbete med någon närliggande enhet som man kunde få stöd från, säger Annelie.

Nya chefer ringer oftast in till Chef Direkt och frågar om ingångslönen.

– Det är en fråga som vi ofta får men vi brukar passa på att tipsa dem om att de ska fråga vilket administrativt stöd de får och hur många medarbetare som de ska ansvara för. Det gäller att hinna med alla och därför menar Vision att antalet måste vara rimligt. Kommer du att ha många medarbetare att ansvara för är det viktigt att du och din chef pratar igenom vilket ytterligare stöd du kommer att behöva, avslutar Annelie.

Andra tips från Chef Direkt:

– Anställningstypen. Är det en tidbegränsad anställning? Vad händer när tiden har löpt ut?

– Arbetsmiljön. Delegera ut uppgifter till andra men det är du som chef som fortfarande har ansvaret för att arbetsmiljön är bra. Glöm inte bort din egen arbetsmiljö. Den måste också fungera.

– Introduktion och kompetensutveckling. Det behövs en bra introduktion även för chefer. Det är en förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Kommer det att finnas möjlighet att gå någon ledarskapsutbildning?

– Övertid. Det är viktigt att veta vad som gäller om du får övertid.

– Beredskap. Hur ser den ut? Fråga gärna arbetsgivaren hur beredskapen ser ut och vem man skickar in i stället för dig om det händer något och du är ledig. Kolla även vad det är gäller för ersättningen.

– Konkurrensklausul. Används ibland inom privata företag och det är viktigt att hålla koll på när du skriver på anställningsavtalet. Finns det med i avtalet se till att försöka få bort det eller se till att det mildras. Behöver du hjälp kan du alltid kontakta Chef Direkt.

– Stöd från HR. Använd HR-avdelningen som stöd i ditt arbete.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

200 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar