Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nu är förbundsmötet invigt

2016-09-29

Visions förbundsmöte är nu i gång i Malmö.

På torsdagen drog Visions förbundsmöte ingång på bästa sätt. Rickard Söderberg inledde med tre låtar och berättade att han är nog en av dem som vet lite för mycket om Vision eftersom har är gift med en förtroendevald. Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, berättade sedan att förbundsmötesdeltagarna skulle få höra mer från omvärlden och hur de betraktar Vision.

– Vi har också bjudit fackliga systerorganisationer och centralorganisation för att höra vad de ser vad vi kan påverka. Ett arbete som har varit väldigt viktigt för oss, har varit arbetet för arbetsplatser där alla får plats, mångfaldsarbete och aktivt arbete mot diskriminering. Där har vi krokat arm med ett av de största förbunden som finns där vi finns, Kommunal och tagit fram ett gemensamt arbete som heter "En arbetsplats för alla". Vi vill visa att vi har en stark gemensam hållning i vissa frågor och kan samla en hel arbetsplats om det skulle behövas, sa Veronica Magnusson, när hon presenterade Kommunals ordförande Tobias Baudin.

Tobias Baudin pratade om att Vision och Kommunal har så mycket gemensamt så att det kändes nästan som att komma hem till Luleå och träffa en släkting.

– Vi har en gemensam historia i hopp, vi måste förhålla oss till samma omvärld. Det är samma politiska beslut och det är samma styrning som påverkar medlemmarna i kommunal men också i Vision. Därför är jag så extra glad att komma hit, sa Tobias Baudin.

TCO:s ordförande Eva Nordmark var nästa gäst att gå upp på scen. Hon berättade bland annat att TCO-förbunden växer för sjätte året i rad.

Annika Norlin var med via Skype och pratade med Veronica Magnusson om låten "Ingen maskin".

Sedan framförde Elin Ruth låten "Ingen maskin" innan Veronica Magnusson fortsatte att berätta om Visions resa.

– Vi har en eld inom oss. Vi vill att det ska kännas bra på jobbet. Att det ska vara fler som får gå till jobbet öppna. Vi tror på öppna arbetsplatser och arbetsplatser för alla. Man ska inte bara få vara på arbetsplatsen utan man ska få vara den man är på den arbetsplatsen, sa Veronica Magnusson.

Se filmklippet för att höra mer vad Veronica Magnusson, Tobias Baudin och Eva Nordmark sa under invigningen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar