×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Magnusson: Satsningar för ett schyst arbetsliv

2016-09-20

Vi tillbringar en stor del av vår vardag på jobbet, ändå vet vi inte så mycket om hur vår livssituation påverkas av jobbet. För att få mer kunskap avsätter regeringen pengar för arbetslivsforskning i höstbudgeten, skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar.

I dag den 20 september lämnade regeringen sitt budgetförslag för 2017 till riksdagen.

Läs mer här: Budgeten för 2017 på fem minuter

Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, skriver så här i en kommentar om regeringens budgetförslag:

"Det handlar om 30 miljoner kronor som avsätts till forskning om arbetslivet nästa år. 2018 avsätts 40 miljoner kronor och från 2019 innebär satsningen 60 miljoner kronor per år. Det är en klok satsning. För att kunna skapa ett schyst arbetsliv så behövs det mer kunskap om hur jobbet påverkar oss.

För den som står utanför arbetsmarknaden kan längtan efter ett jobb och att få bidra med sin kompetens påverka hela livet. Satsningar på ett effektivare mottagande och snabbare vägar till jobb för dem som är nyanlända i Sverige är därför viktiga. Regeringen avsätter nästan 3,5 miljarder kronor nästa år. Det handlar till exempel om Arbetsförmedlingens etableringsuppdrag, tidiga insatser och snabbspår för nyanlända med en akademisk examen.
Men också andra grupper som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden behöver stöd.

Därför är det glädjande att lönebidraget för personer med en funktionsnedsättning höjs. För många arbetsgivare kan det vara ett stort steg att anställa en person som fungerar annorlunda. Lönebidraget kan innebära att tröskeln sänks, och det är bra. Inte minst behöver arbetsgivare i offentlig sektor skärpa till sig. Privata arbetsgivare anställer mer än tre gånger så många personer med funktionshinder som offentliga arbetsgivare.


Det har länge varit känt att budgeten innehåller en satsning på välfärden i form av tio miljarder kronor. Pengarna innebär en välkommen förstärkning till kommuner, landsting och regioner för att öka kvaliteten och anställa fler medarbetare. För många av Visions medlemmar är nya kollegor det som behövs för att arbetssituationen ska förbättras. Det innebär både fler att dela arbetet med och fler möjligheter att använda medarbetarnas kompetens rätt.

Men det räcker inte bara att anställa fler medarbetare – det behövs också fler chefer som har tid att leda sina medarbetare. Och här spelar chefer och deras förutsättningar en nyckelroll."

Läs hela kommentaren här: Satsningar för ett schyst arbetsliv

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 3 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 8 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb