Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Magnusson: ”Chefer har för många medarbetare”

2016-09-13

Chefer inom vård, omsorg och socialt arbete har ansvar för betydligt fler medarbetare än andra chefer. Det påverkar såväl verksamhetens kvalitet som medarbetarnas hälsa. När arbetsgivarna i kommun, landsting och region nu tar del av regeringens välfärdsmiljarder måste chefernas situation förbättras, säger Veronica Magnusson i en kommentar.

"De kommande åren kommer kommuner, landsting och regioner att få tio miljarder kronor extra per år för investeringar i vård, skola och omsorg. Visions förhoppning är att pengarna används till att stärka såväl verksamhetens kvalitet som medarbetarnas arbetsvillkor.
Och här spelar cheferna och deras förutsättningar en nyckelroll. För att utveckla välfärden måste vi börja med ledarskapet", skriver Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, i en kommentar efter att hon tagit del av en ny forskarrapport.

Forskarrapporten har Klara Regnö, forskare vid Göteborgs universitet och Mälardalens högskola, gjort på uppdrag av Vision. Den visar att chefer inom välfärden, företrädesvis kvinnodominerad social verksamhet, har ansvar för flest medarbetare.

Läs mer om rapporten här: Färre medarbetare per chef behövs för minskade sjuktal

"Vision har tillsammans med Sveriges kommuner och landsting enats om en avsiktsförklaring för friskare arbetsplatser. En av huvudpunkterna handlar om att chefer måste ha ett rimligt antal medarbetare för att kunna vara närvarande och förebygga ohälsa. Och när man läser Klara Regnös rapport så blir det väldigt tydligt att varje enskild chefs förutsättningar påverkar såväl medarbetarnas hälsa som verksamhetens kvalitet.
Visions medskick till våra lokala arbetsgivare är därför; se över vad som är ett rimligt antal medarbetare per chef utifrån verksamhetens behov. Finns det skillnader i villkor mellan manligt dominerade och kvinnligt dominerade branscher? Vilket stöd behöver cheferna? Skriver Veronica Magnusson.

Läs hela kommentaren här: Chefer har för många medarbetare

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar