Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hon praktiserar på FN:s miljöorgan

2016-09-16

Jessica Axberg gör just nu praktik på FN:s miljöorgan i Nairobi. Hon kommer att vara där i sex månader och kommer att blogga om sin vistelse på vision.se.

Vision har ett internationellt stipendium för medlemmar som ska skriva uppsats om eller på annat sätt studera schysta arbetsvillkor och mänskliga rättigheter kopplade till arbetslivet i andra länder. Stipendiet kan ge dig upp till 10 000 kronor och en som sökte och fick ett stipendium från Vision är Jessica Axberg. Hon är en stipendiat från Eskilstuna som gör praktik på FN i Nairobi.

Vill du också söka Visions internationella stipendium? Här kan du läsa mer om hur du ansöker: Visions stipendier

Vad gör du i Nairobi?

– Jag praktiserar på UNEP (United Nations Environmental Programme) som är FN:s miljöorgan. Jag sitter på avdelningen för Ecosystems Services and Economics (ESE) som jobbar med att genom vetenskaplig information integrera ett mer miljö- och ekosystemorienterat synsätt in i länders nationalekonomi och utvecklingspolicys. Detta genom att sprida kunskap om hur ekosystemet är relaterat till mänsklig välfärd och att arbeta för att förvalta vår miljö på ett hållbart sett, och detta arbete är bland annat det som ligger under Agenda 2030 – att uppnå de globala målen. Jag kommer bland annat analysera data från utvecklingsländers naturkapital, skriva texter till rapporter, utveckla texter till ESE:s nya informationshemsida samt vara med på möten angående nya och pågående projekt för hur UNEPS:s arbete ska fortsätta framåt, berättar Jessica.

Varför är du där?

– Efter en längre vistelse i Etiopien förra året då jag samlade in data till mitt masterarbete, samt besök i Kenya och Tanzania, ville jag tillbaka till Östafrika. Och efter min examen i maj bestämde jag mig för att söka en praktik på FN i Nairobi. Då det är hård konkurrens om platserna sökte jag många andra praktikplatser på andra organisationer också och kollade även upp en del volontärarbeten. När jag tillslut fick veta att jag fått platsen här på FN i Nairobi blev jag otroligt glad!

Hur länge kommer du att vara där?

– Min praktik är på sex månader. Jag vill gärna stanna längre då jag alltid haft en dröm om att bo och jobba utomlands, så dyker det upp ett eventuellt jobb kommer jag definitivt stanna en längre tid. Jag trivs otroligt bra här, säger Jessica.

Vad hoppas du att kommer att åka hem med när du lämnar?

– Att bara få vara och jobba i Kenya som är väldigt annorlunda mot Sverige är en stor upplevelse i sig och som jag kommer lära mig mycket av. Jag hoppas också att jag efter min praktik har fått en insyn i hur FN arbetar och fått lära mig om deras olika miljöprojekt. Samt att jag hoppas växa som person, både i min roll på FN men också privat. Dessutom kommer jag förhoppningsvis få nya kontakter och vänner för livet som är ovärderliga!

Vad studerade du?

– Jag är nyutexaminerad agronom från SLU med en master i Animal science.

Du kommer även att blogga, vad kommer man som läsare att få följa i din blogg?

– Främst mitt arbete på FN och vad jag gör där. Men också mina egna tankar och funderingar om landet och vilka kontraster som finns jämfört med Sverige. Världen vi lever i är verkligen orättvis och det blir man varse om varje dag här, avslutar Jessica.

Här kan ni läsa Jessicas blogg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar