Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Framtidens arbetsliv i fokus för Visions förbundsmöte

2016-09-28

Under fyra dagar kommer Visions förbundsmöte att diskutera framtidens arbetsliv. ”Jag ser fram emot att träffa alla och diskutera framtidens arbetsliv men framförallt så längtar jag till alla beslut som kommer att tas så att vi får en tydlighet i hur vi ska jobba och vilka frågor vi ska driva de närmaste åren”, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

På torsdag drar Visions förbundsmöte i gång. Under fyra dagar kommer det att bland annat att beslutas om Visions nya politik, med fokus på framtidens arbetsliv, det kommer att väljas en ny förbundsstyrelse som ska leda förbundet de kommande fyra åren och Visions nationella MR-pris kommer att delas ut.

Vad har du för förväntningar på förbundsmötet?

– Jag ser fram emot att träffa alla och diskutera framtidens arbetsliv, men framförallt så längtar jag till alla beslut som kommer att tas så att vi får en tydlighet i hur vi ska jobba och vilka frågor vi ska driva de närmaste åren. Under dessa dagar kommer våra främsta politiska frågor, våra hjärtefrågor, att beslutas och det ska bli väldigt roligt att sedan kunna använda den kraft som finns i förbundet för att driva dessa frågor. Det kan vara hållbart arbetsliv, chef och ledarskap och vårt arbete med Fair Union, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Förbundsstyrelsen hade sitt sista möte i förra veckan, är ni laddade inför förbundsmötet?

– Ja, vi är så förberedda man kan vara och längtar efter att förbundsmötet ska komma i gång. Vi har tillsammans med förtroendevalda och Visions medlemmar arbetat hårt för att få fram vad vi ska jobba med de kommande åren och förbundsmötet blir finalen av den processen.

De som inte är insatta i vad ett förbundsmöte är för något, kan du berätta lite kortfattat om det?

– Det är vårt högsta beslutande organ som bestämmer vilka frågor som vi ska jobba med under de kommande åren. Då handlar det både om hur vi ska vara som organisation och också vilka fackligt politiska frågor som vi måste driva. Det är ett tillfälle att samla energi och skapa gemenskap i organisationen men det är också ett väldigt formellt sammanhang. Vision är en stor organisation och det är väldigt viktigt att vi har demokratiska processer för att fastställa vad vi ska använda förbundet till.

Du sa att förbundsmötet är formellt, kan det hända något oväntat under dessa dagar?

– Det kommer definitivt att hända något oväntat. Det är en del i förbundsmötet och de demokratiska processerna, säger Veronica Magnusson.

Vision har förbundsmöte vartannat år och det som bestäms under dessa dagar kommer man att arbeta med fram tills nästa förbundsmöte.

Är förbundsstyrelsen nöjda med det arbete som man har gjort sedan förra förbundsmötet?

– Ja, det som jag är väldigt nöjd med är att vi kan se att när vi fattar beslut om inriktning för förbundet och sätter mål, så spelar det roll. Det har spelat roll att Vision har tagit modiga beslut de senaste åren och sedan 2008 har vi aktivt jobbat med att förändra och utveckla det fackliga arbetet. Det har bidragit till att vända medlemsutvecklingen och gett oss bättre förutsättningar att jobba på arbetsplatserna. Förbundsmötets beslut spelar jättestor roll och det är viktigt att vi slutför de mål som vi sätter upp, säger Veronica Magnusson.

Vision ökar i medlemsantal och det känns som att det är en spännande framtid, eller vad säger du?

– Vi går in med ett väldigt bra utgångsläge i det här förbundsmötet. Vi är en växande organisation men vi vet att vi behöver definitivt fortsätta växa och fortsätta åstadkomma saker. Jag känner mig stolt över vad vi har åstadkommit men också förväntansfull inför vad det ger oss för möjligheter att åstadkomma ännu mer, avslutar Veronica Magnusson.

Här kan du läsa mer om förbundsmötet och hitta alla motioner.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar