Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Unga och framtidens arbetsmarknad och kvinnors rättigheter i Tunisien

2016-09-30

På fem olika miniseminarier diskuterades Trelleborg och flyktingkrisen, unga och framtidens arbetsmarknad, Brexit, EU och facket, kvinnors rättigheter i Tunisien och Robotar, innovationer och den mänskliga faktorn 2.0.

Under andra dagen av Visions förbundsmöte bjöds deltagarna på fem miniseminarier som handlade om Trelleborg och flyktingkrisen, unga och framtidens arbetsmarknad, Brexit, EU och facket, kvinnors rättigheter i Tunisien och Robotar, innovationer och den mänskliga faktorn 2.0.

Den mänskliga faktorn i när robotarna gör jobbet

Att arbetsmarknaden förändras fort i och med digitalisering och robotisering är ett faktum som diskuterades i seminariet " Robotar, innovationer och den mänskliga faktorn 2.0". Per Lagerström från TCO:s tankesmedja Futurion presenterade forskning om hur tekniken förväntas förändra arbetslivet – att nästan hälften av jobben som finns idag skulle kunna ersättas av teknik inom de närmsta 20 åren.

– Det här innebär en ny uppgift för fackförbunden att vara i framsätet för att definiera den frigjorda tid som robotiseringen kommer ge oss. Det vi vill är att den ska leda till förbättringar och inte arbetsbrist, sade Per Lagerström och fortsatte:

– Robotar kommer inte heller att kunna göra allt. En bra robotdusch kan till exempel leda till bättre integritet för brukare och bättre arbetsmiljö för personalen. Men den kan aldrig övertala en person som inte vill duscha. Vi behöver uppvärdera den mänskliga faktorn och se till att anställda får utrymme att göra det som bara människor kan göra.

Ett annat seminarium handlade om Bålsta kommun, Trelleborgs kommun och Malmö stads arbete med flyktingmottagandet under hösten 2015. Cecilia Lejon, förvaltningschef Arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborgs kommun, Yllka Sfishta, integrationshandledare i Bålsta kommun och Peter Nilsson, ordförande Visions Malmöavdelning berättade om deras välorganiserade kaos med att ta emot den enorma flyktingström som var under hösten 2015. Trelleborgs kommun som var ankomstkommun för ensamkommande barn och unga tog emot ungefär 4 200 barn och unga under hösten. De tog emot ungefär 75 stycken ensamkommande barn om dagen under de mest akuta veckorna. Deras uppdrag bestod i att organisera mottagande, sovplatser, mat och mycket annat. Vilket innebar stora utmaningar för kommunerna med bland annat bemanning dygnet runt, mat, lokaler men även med att exempelvis lösa toalettmöjligheter för cirka 200 personer. Det finns inte många lokaler i Skåne som hade dessa möjligheter från början. Men de vittande också om de enorma krafter som skapar ett fantastiskt gemensamt lösningsfokus.

Generation Y – Den förlorade generationen eller generationen som tar vid?

Under seminariet lyfte seminarieledarna både utmaningar och möjligheter med den pågående generationsväxlingen som kräver att Vision och fackföreningar i allmänhet rekryterar fler yngre medlemmar. Ett paradox av de senaste decenniernas fackliga framgång på den svenska arbetsmarknaden är att en stor del av generation Y nu tar många av de fördelaktiga villkor facket kämpat för som självklara. En stor utmaning för att rekrytera unga medlemmar blir därför att skapa förståelse för grundläggande fackliga byggstenar såsom kollektivavtalet och den svenska modellen. När man ger sig ut och ska rekrytera i den här gruppen kan man alltså inte bara ha med sig argument om varför man ska gå med i just Vision, utan också varför man ska vara med i facket överhuvudtaget.

Samtidigt skiljer sig generation Y från äldre generationer i sitt sätt att se på arbetslivet kontra privatlivet som kräver att arbetsgivare anpassar sig och skapar förutsättningar som tilltalar. Äldre generationer har kännetecknats av en stor känsla av lojalitet – där yrkeslivet fått ta stor plats och där det inte varit ovanligt att stanna på samma företag under en hel karriär. Generation Y värdesätter även de sitt yrkesliv men söker arbete de tycker är meningsfullt och vill ha balans mellan arbete och privatliv – de byter också arbetsgivare oftare under sin karriär.

Flera av ombuden på plats under seminariet lyfte även behovet av att hitta nya mer flexibla sätt för unga medlemmar att engagera sig, utan att behöva bli ombud eller förtroendevalda. Man riktade även blicken inåt organisationen och ställde sig frågan om strukturen på förbundsmötet i sig har en form som tilltalar yngre eller om en del av den äldre formalian behöver ses över.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

198 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar