Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fler chefer och bättre administrativt stöd

2016-09-16

UPPDATERAD. I Eskilstuna har Vision gjort en medlemsundersökning bland alla chefer som är medlemmar i avdelningen. Cheferna se fler chefer och ett bättre administrativt stöd.

Anette Johansson är chefsföreträdare på Vision Eskilstuna. Hon gjorde i våras en enkätundersökning bland  chefsmedlemmarna i avdelningen för att stämma av läget.

– Det var lite för att se vilket behov som fanns av aktiviter från Vision och så kollade jag även om de var nöjda med jobbet, hur många underställda medarbetare de har, om de pratade om nya AFS:en och om de är stressade med mera, säger Anette.

En ny studie visar att chefer inom vård, omsorg och socialt arbete har betydligt fler underställda medarbetare än chefer i övriga branschen och därför var just en av frågorna hur många underställa medarbetare cheferna har.

Läs mer om studien här: Färre medarbetare per chef behövs för minskade sjuktal

I enkätsvaren från cheferna i äldreomsorgen kunde man se att 32 procent av cheferna hade 1-15 medarbetare, 27 procent hade 16-30 medarbetare, 23 procent hade 31-40 medarbetare, 8 procent hade 41-50 medarbetare och 10 procent hade mer än 50 medarbetare.

De svarade även på frågan om de ansåg att de kunde hantera antalet underställda medarbetare på ett tillfredsställande sätt. 47 procent svarade ja på det. 7 procent svarade mycket tillfredställande, 34 procent svarade otillfredsställande och 12 procent mycket otillfredsställande.

– Det behövs fler chefer här i Eskilstuna för att göra mindre arbetsgrupper. Det är klart och sedan säger även cheferna att det måste bli ett bättre administrativt stöd. De system som finns gör att cheferna inte hinner med sina medarbetare och kan därför inte vara ledare. Man känner att man inte hinner vara en fysiskt närvarande chef, säger Anette Johansson.

Läs även: Chefer har för många medarbetare

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

269 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar