Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Chefsrollen och tandsköterskornas frustration diskuterades

2016-09-02

Hur är det att vara chef inom tekniska kontoret i Jönköping? Det och hur situationen är för tandsköterskorna inom specialisttandvården diskuterade Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, när hon träffade medlemmar i Jönköping.

På onsdagen åkte Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision, till Jönköping för att träffa medlemmar som arbetar på tekniska kontoret och inom specialisttandvården.

På förmiddagen träffade hon chefer från tekniska kontoret för att prata om hur det är att vara chef.

– Vi pratade om hur det är att vara chef i en teknisk förvaltning i en kommun. Vi hade ett jättebra samtal om de verksamheterna som de jobbade i och hur man klarade infrastrukturerna i en växande stad som Jönköping är. Men vi pratade även om chef och ledarskapet och hur det är att vara lönesättande chef och även vilka glädjeämnen som finns i att vara chef. De lyfte bland annat fram relationerna till sina medarbetare och att kunna stötta dem till att göra framsteg, berättar Veronica Magnusson och fortsätter:

– Sedan fick vi återkoppling att man hade en väldigt positiv bild av Vision och Visions lokala ombud. De berättade att det var väldigt odramatiskt när det gäller att chefer och medarbetarna är med i samma fackförbund. De sa att det var en styrka att både chefer och medarbetare kunde vara med i samma förbund och att de upplevde att de fick ett tydligt stöd från Vision. Det är så vi vill att det ska vara så det var kul att höra, säger Veronica Magnusson.

Hade de något medskick till Vision som de tycker att Vision borde jobba med?

– De skickade med att det finns behov av att utveckla löneprocessen så att den fungerar både för chefen och för medarbetarna. Sedan berättade de om att de gärna ser fler chefsnätverk där cheferna kan träffas och diskutera, säger Veronica Magnusson.

Efter en lunch med styrelseledamöter från Vision Region Jönköping och Vision Jönköpings kommun åkte hon till tandvården på Rosenlund, där större delen av specialisttandvården finns.

– Där är tandsköterskorna en stor grupp av våra medlemmar. I den yrkesgruppen finns det en jättestor frustration främst över lönerna och hur statusen är på yrket. Man ser ett stort behov av att få upp lönerna men även att få en större lönespridning. Jag kan verkligen dela den frustrationen. Det är ofta alldeles för låga löner och lönerna har inte hängt med i och med att yrket har utvecklats. Alla ska kunna bli bekräftade och sedda i sin yrkesroll och sin profession. Jag tycker att det är jätteviktigt att fortsätta jobba med att se till att de tandsköterskor som inte blir det ska bli det, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– De berättade även att de har testat olika saker och att man ser att Vision lokalt har gjort ansträngningar för att att höja lönerna men man tycker inte att det har gett resultat.

Finns det något annat man kan göra då?

– Man måste följa de avtal vi har. Då handlar det om att det ska vara individuell lönesättning och det ska vara lönespridning. Man ska även jobba med att se till att medarbetarna vet varför de har den lön de har och hur de ska göra för att påverka den. Vi måste utveckla detta och se till att det sker tillsammans med arbetsgivaren. Jag tycker även att man ska prata om sin lön på arbetsplatserna och att man ska komma överens om att kriterierna ska vara kända. Det är jätteviktigt att det är begripligt varför man har den lönen man har. Sedan tror jag att arbetsgivarna behöver tänka till för att man ska kunna få människor att utbilda sig till exempelvis tandsköterska, säger Veronica Magnusson och fortsätter:

– Det finns massor att göra och man måste verkligen göra mer. När det gäller de stora kvinnodominerade yrkesgrupperna så är det en jämställdhetsfråga. Det finns saker som inte är jämställda och som begränsar lönutvecklingen och yrkeserkännande. Det är jätteviktigt att vi jobbar med detta, avslutar Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar