Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Beröm från chefen kan minska sjukrisken

2016-09-06

En ny studie visar att ett erkännande från chefen kan minska risken för att bli långtidssjukskriven.

Får du beröm av chefen? Vad bra, för det kan minska risken att bli långtidssjukskriven. Det visar en dansk studie. Att dålig sömn och hög arbetsbelastning kan leda till långtidssjukskrivning har flera studier påvisat. För att tackla detta så är det bra att få ordning på sömnen, men för att minska risken för långtidssjukskrivningar finns även andra sätt. Det visar en dansk studie som bygger på 10 752 danska löntagare, skriver Arbetet.se.

– Resultaten tyder på att om man minskar mängden arbetsuppgifter eller ökar det erkännande den anställde får av ledningen, kan det bidra till att förebygga långtidsfrånvaron som orsakas av sömnproblem, säger Ida E. H. Madsen, som är en av forskarna bakom studien, i en artikel på NFA:s hemsida.

Beröm och minskade krav kan få hälsoeffekter för många medarbetare men effekten tycks vara extra stor för anställda som har sömnproblem.

Enligt studien så löper sömnlösa med hög arbetsbelastning 1,77 gånger större risk för sjukskrivning än de som sover bra och har lägre krav på jobbet. Sömnlösa som har lägre krav på jobbet har en risk på 1,41.

Sömnlösa som inte får tillräckligt uppskattning av sina chefer har 1,54 gånger förhöjd risk för långtidsfrånvaro, medan de som får beröm bara löper 1,30 gånger större risk än personer utan sömnproblem, skriver Arbetet.se.

– Vi vet att erkännande i allmänhet är viktigt för vår självkänsla och psykiska välbefinnande. Enligt en utbredd teori om arbetsmiljö är erkännande för arbetsinsatsen en viktig del av belöningen man får i sitt arbete, men om inte belöningen motsvarar kraven i arbetet, kan vi enligt teorin bli sjuka, säger Ida E. H. Madsen.

Ida E. H. Madsen poängterar att även om mycket tyder på att mer beröm från chefen minskar risken för sjukfrånvaro så är sambandet än så länge bara påvisat i teorin. Man får i framtida studier visa om det också fungerar i praktiken ute på arbetsplatserna.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar