Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Åtta åtgärder för en stabil personalsituation inom socialtjänsten

2016-09-27

Vision har tagit fram åtta åtgärder som bidrar till en stabil personalsituation inom socialtjänsten.

Det blir allt svårare för Sveriges kommuner att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Det visar Visions Socialchefsrapport 2016.

Läs mer om Socialchefsrapporten här: Svårt att klara personalförsörjningen i socialtjänsten

I Socialchefsrapport 2016 presenterar Vision åtta åtgärder som bidrar till en stabil personalsituation inom socialtjänsten.

Det handlar om:

 • Fler kollegor med nya välfärdsmiljarder. De tio miljarder som från och med 2017 tillförs kommuner, landsting och regioner gör det möjligt för landets kommunledningar att stärka personalsituationen inom socialtjänsten.
 • Rätt använd kompetens. Genom att till exempel anställa fler administratörer kan expertisen hos medarbetare och chefer i socialtjänsten bättre tas tillvara.
 • Tillsvidareanställning som norm. Alla vakanser, även tillfälliga på grund av sjukdom eller föräldraledighet, ska tillsättas med tillsvidareanställda för att främja stabilitet.
 • Tillräcklig bemanning. Den permanenta bemanningen måste vara tillräcklig för att klara tillfälliga arbetstoppar och vakanser.
 • Garanterad introduktion. Alla nyexaminerade som anställs i socialtjänsten ska få minst ett års planlagd introduktion.
 • Långsiktiga lönesatsningar. Kommunerna måste göra långsiktiga satsningar för att uppnå en rimlig lönebild och uppvärdera yrket för medarbetarna i socialtjänsten.
 • Externa uppföljningssamtal. En medarbetare som lämnar en tjänst tar med sig erfarenheter om villkoren på arbetsplatsen. Uppföljningssamtal bör ske regelmässig och av en neutral part som kan identifiera strukturella förhållanden på arbetsplatsen.
 • Tid att leda – rimligt antal medarbetare. Cheferna behöver ett rimligt antal direktrapporterande underställda, ett rimligt ansvarsområde, rätt verktyg och servicefunktioner.

Läs även: Så vände Kungsbacka den negativa trenden i socialtjänsten

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar