Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Vanja Lo, Veronica Magnusson och Mark Ephraim.

    Vanja Lo, Veronica Magnusson och Mark Ephraim.

Visions medlemmar är inga maskiner

2016-10-01

På lördagskvällen presenterades vilken version av låten ”Ingen maskin” som Visions medlemmar gillade bäst. Kolla här vilken det blev.

Under parollen "Sätt Tonen" uppmanade Vision sina medlemmar att dela med sig av sina tankar och idéer om hur de vill att framtidens arbetsliv ska se ut. Några av Sveriges bästa låtskrivare och producenter fick sedan göra en låt i tre versioner av medlemmarnas idéer. Efter en spännande omröstning stod den världskände producenten Mark Ephraims version som vinnare.

Läs även: Vilken låt vann? Svaret kommer på lördag

Vision vill med musikens hjälp göra sina medlemmars röster hörda och lyfta frågan om arbetslivets villkor. När Vision nyligen lät Försäkringskassan ta fram siffror över vilka yrkesgrupper som är hårdast drabbade av stressrelaterade sjukskrivningar återfanns fyra av fem inom välfärden. Det handlar om yrken som bland annat socialsekreterare, kuratorer, psykologer och behandlingsassistenter.

– Den dramatiska ökningen av sjukskrivningar som skett inom välfärden beror på en förändrad arbetssituation, med en orimlig arbetsbelastning för medarbetarna och chefer som inte får tid att leda och skapa en god arbetsmiljö. Det är en trend som måste brytas och som vi kan göra något åt, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

– Jag vill att den som hör låten ska känna sig upplyft, avslappnad och stärkt, säger Mark Ephraim, producent av "Ingen maskin"

Läs mer: "Uplifting, smooth, powerful"

– Våra medlemmar har idéerna om hur deras och framtidens arbetsliv ska se ut och Vision ska se till att de blir verklighet. Vi vet att musik väcker känslor och engagerar, därför vill vi hitta ett "soundtrack" till dagens och framtidens arbetsliv. Precis som yrken och arbetsplatser behöver utvecklas behöver vi som fackförbund utveckla hur vi kommunicerar och påverkar. Den här gången blir det med musik! säger Veronica Magnusson.

På lördagskvällen släpptes även en musikvideo som regissören Daniel Eskils har gjort.

– Jag ser det som en chans att skapa opinion och hjälpa röster att bli hörda. Då sker riktig förändring. Jag vill att vår musikvideo skall visa på och lyfta fram en bild av ett arbetsliv i Sverige som är värt att kämpa för, säger Daniel Eskils.

Läs mer: Sätt Tonen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar