×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision skänker pengar ur solidaritetsfonden

2016-10-24

Vision beslutade i förra veckan att skänka pengar ur solidaritetsfonden för att stödja olika ändamål i världen.

Visions solidaritetsfond samlar in pengar till insatser världen över. Det kan vara till fackförbund som behöver stod eller till fackligt aktiva som fängslats på grund av sitt engagemang. I förra veckan beslutade Vision att man att man ska skänka pengar till fyra ändamål.

Läs mer: Stöd fackliga kollegor i världen!

Guatemala är bland de tio länder som världsfacket ITUC anser vara farligast att vara fackligt aktiv i. De senaste 10 åren har mer än 70 fackligt aktiva mördats och hot, våld och trakasserier är en del i vardagen för fackförbunden. Pengarna från solidaritetsfonden ska gå till att stärka fackförbundens arbete och särskilt för att ännu hårdare driva på för att få ILO (FN:s organ för arbetslivsfrågor) att agera gentemot Guatemala. 100 000 kronor skänks från solidaritetsfonden.

Även Honduras är ett av de länder där det är mycket på farligt att vara fackligt aktiv. På förbundsmötet hade Vision en insamling där pengarna ska gå till stöd åt Dulce María Zavala, som tidigare var chef för landets korruptionsbekämpningsmyndighet och dessutom ordförande för fackförbundet för offentliganställda, ANDEPH. I samband med statskuppen 2009 avsattes hon och har åtalats av politiskt motiverade skäl. Pengarna ska stödja både ANDEPH och hennes juridiska försvar. Vid förbundsmötet samlades cirka 7000 kronor in, och tillsammans med ytterligare medel från solidaritetsfonden skänker Vision totalt 25 000 kronor.

Filippinerna: AFW, Alliance of Filippino Workers, är ett fackförbund som organiserar anställda inom sjukvården framförallt i Manilla. AFW har nu gjort en mycket ambitiös plan för att stärka sin organisation och rekrytera fler medlemmar, både på de arbetsplatser där de redan finns, men även i andra delar av landet. Förutom Vision så bidrar bland andra finska Tehy och brittiska Unison med medel. 100 000 kronor skänks från solidaritetsfonden.

– Det är första gången som solidaritetsfonden används till att stödja arbete med rekrytering och det känns särskilt bra att kunna ge ett stöd på det proaktiva sättet, berättar Mikael Ruukel internationell sekreterare och jurist på Vision.

Italien: Efter naturkatastrofer har ofta civilsamhället en viktig roll att spela, men även deras arbete drabbas ju såklart av det som har hänt. Vi skänker därför 20 000 kronor till de italienska facken som stöd för deras arbete och återuppbyggnad i de områden som har drabbats av jordbävningen tidigare i år. 20 000 kronor skänks från solidaritetsfonden.

Läs även: Vision i världen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 3 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 8 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb