×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision skänker pengar ur solidaritetsfonden

2016-10-24

Vision beslutade i förra veckan att skänka pengar ur solidaritetsfonden för att stödja olika ändamål i världen.

Visions solidaritetsfond samlar in pengar till insatser världen över. Det kan vara till fackförbund som behöver stod eller till fackligt aktiva som fängslats på grund av sitt engagemang. I förra veckan beslutade Vision att man att man ska skänka pengar till fyra ändamål.

Läs mer: Stöd fackliga kollegor i världen!

Guatemala är bland de tio länder som världsfacket ITUC anser vara farligast att vara fackligt aktiv i. De senaste 10 åren har mer än 70 fackligt aktiva mördats och hot, våld och trakasserier är en del i vardagen för fackförbunden. Pengarna från solidaritetsfonden ska gå till att stärka fackförbundens arbete och särskilt för att ännu hårdare driva på för att få ILO (FN:s organ för arbetslivsfrågor) att agera gentemot Guatemala. 100 000 kronor skänks från solidaritetsfonden.

Även Honduras är ett av de länder där det är mycket på farligt att vara fackligt aktiv. På förbundsmötet hade Vision en insamling där pengarna ska gå till stöd åt Dulce María Zavala, som tidigare var chef för landets korruptionsbekämpningsmyndighet och dessutom ordförande för fackförbundet för offentliganställda, ANDEPH. I samband med statskuppen 2009 avsattes hon och har åtalats av politiskt motiverade skäl. Pengarna ska stödja både ANDEPH och hennes juridiska försvar. Vid förbundsmötet samlades cirka 7000 kronor in, och tillsammans med ytterligare medel från solidaritetsfonden skänker Vision totalt 25 000 kronor.

Filippinerna: AFW, Alliance of Filippino Workers, är ett fackförbund som organiserar anställda inom sjukvården framförallt i Manilla. AFW har nu gjort en mycket ambitiös plan för att stärka sin organisation och rekrytera fler medlemmar, både på de arbetsplatser där de redan finns, men även i andra delar av landet. Förutom Vision så bidrar bland andra finska Tehy och brittiska Unison med medel. 100 000 kronor skänks från solidaritetsfonden.

– Det är första gången som solidaritetsfonden används till att stödja arbete med rekrytering och det känns särskilt bra att kunna ge ett stöd på det proaktiva sättet, berättar Mikael Ruukel internationell sekreterare och jurist på Vision.

Italien: Efter naturkatastrofer har ofta civilsamhället en viktig roll att spela, men även deras arbete drabbas ju såklart av det som har hänt. Vi skänker därför 20 000 kronor till de italienska facken som stöd för deras arbete och återuppbyggnad i de områden som har drabbats av jordbävningen tidigare i år. 20 000 kronor skänks från solidaritetsfonden.

Läs även: Vision i världen

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Expertens ledarskapstips: "I kristider behövs medmänsklighet"

Att vara ledare i krissituationer är en tuff utmaning. Ofta ställs chefen inför moraliska dilemman och beslutsfattande på otillräckliga grunder. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger oss råd och tips på hur chefer kan agera för att bygga tillit i oroliga tider.  2020-05-12

Visions solidaritetsfond stöttar anställda i Honduras

Solidaritetsfonden är en del av Fair Union och har som mål att stärka fackförbund och fackligt aktiva världen över. Fonden finansieras av Visions medlemmar. Med anledning av coronapandemin har världsfacket för offentliganställda tagit fram ett projekt i Honduras för att arbetstagare inom offentlig sektor ska få den skyddsutrustning de behöver.  2020-05-11

Kraftig facksamling för det brottsförebyggande arbetet!

Vision kraftsamlar för ett långsiktigt samarbete med att stärka det brottsförebyggande arbetet. Tillsammans med tio andra förbund och centralorganisationer vill vi vända den negativa utvecklingen med en kriminalitet som sjunker allt lägre ner i åldrarna, och stärka det brottsförebyggande arbetet. Samtidigt skapar vi en bättre arbetsmiljö för våra medlemmar.  2020-05-08

Hantera oro med transparens och struktur

Många organisationer möter oroliga tider till följd av coronavirusets framfart. Det osäkra läget gör att pressen på chefer ökar extra mycket. Sara Henrysson Eidvall, legitimerad psykolog och specialist i arbets- och organisationspsykologi, delar med sig av sina bästa tips för hur du som chef kan hantera oron och leda i kristider.  2020-04-06

Till arkivet

Oroliga tider är vår grej.

Just nu är vi inne i en tuff period med mycket oro både för ekonomi och smittspridning. Det väcker såklart många frågor. Vår rådgivning är kostnadsfri för dig som är medlem och vi hjälper gärna till med råd och stöd kring alla frågor som har med ditt jobb att göra. 

Vision Direkt

Välkommen till Vision

Värna dina rättigheter. Försäkra din inkomst. Gå med i fack och a-kassan.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb