Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Bild på Visions monter från tidigare Socialchefsdagar.

    Bild på Visions monter från tidigare Socialchefsdagar.

Vision på plats på Socialchefsdagarna

2016-10-04

Socialchefsdagarna börjar i morgon onsdag och pågår till på fredag i Karlstad. Vision är på plats och Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision, berättar att man i år kommer att fokusera på de svar som socialcheferna gav i socialchefsrapporten.

När den årliga undersökningen bland landets socialchefer var sammanställd så visade den att det blir allt svårare för Sveriges kommuner att rekrytera medarbetare till socialtjänsten. Nu när Socialchefsdagarna drar i gång i Karlstad kommer Vision att vara på plats för att just diskutera problemen som finns för att klara av personalförsörjningen inom socialtjänsten.

– Socialchefsdagarna är en viktig mötesplats för chefer och medarbetare i socialtjänsten. Det förs många intressanta samtal kring det frågor som är mest aktuella för socialtjänsten. Det är viktigt att Vision ständigt för fram perspektiv att förutsättningar att göra ett professionellt arbete för chefer och medarbetare. I år sätter vi fokus på resultatet av enkäten till landets socialchefer. I socialchefsrapporten visar vi att socialtjänsten dras med stora svårigheter för rekrytering. Det har försvårats sedan förra året och läget är nu tufft för samtliga personalgrupper inom myndighetsutövning, berättar Kristina Folkesson, socialpolitisk strateg på Vision.

Läs mer om socialchefsrapporten: Svårt att klara personalförsörjningen i socialtjänsten

Varför ska socialchefer vara medlemmar i Vision?

– Ett förbund som utgår från helheten, från alla personalgrupper, kan också komma med de bästa och mest verkningsfulla lösningarna, säger Kristina Folkesson.

Läs mer: Så vände Kungsbacka den negativa trenden i socialtjänsten

Vad har du för förväntningar på dagarna?

– Mötet och samtalet med alla deltagare – det ska bli jättespännande. Vid de mest oväntade tillfällen kan man få helt fantastiska samtal om frågor som man inte hade tänkt sig, avslutar Kristina Folkesson.

Läs hela Socialchefsrapporten här: Socialchefsrapport 2016

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar