Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision är en feministisk organisation

2016-10-01

Visions förbundsmöte har nu officiellt bestämt att Vision är en feministisk organisation. ”Vi är redan i ord och handling en feministisk organisation, så det är självklart för oss att säga att vi är det”, var röster som hördes under debatten.

Frågan om Vision ska erkänna sig som ett feministiskt förbund diskuterades med anledning av en motion (nr 92) som kommit in till förbundsmötet från Lisa Svensson i Norrköping.

"Vision arbetar hårt för att uppvärdera kvinnors arbete och utplåna de ojämlikheter som finns på grund av kön. Vi menar att det därmed inte bara är ett självklart, utan också viktigt, ställningstagande att Vision är ett uttalat feministiskt fackförbund. Vision har uttalade planer för jämställdhet utan att våga säga sig vara feminister", skrev motionären

"Anledningen till att detta ställningstagande är så viktigt är att det är ett erkännande för kvinnors underordnade ställning rent strukturellt. Ett tydligt sätt att visa att vi som fackförbund tar det på allvar och att vi menar att det är värt att lägga fokus på att förändra. Vi är viktiga samhällsutvecklare och vi måste våga vara vassa", fortsatte hon.

Några ombud yrkade avslag på motionen med hänvisning till att Vision ska vara en organisation som står för allas lika värde, där könstillhörighet inte ska ha betydelse.

Marcus Gustafsson från Göteborg gick upp och pläderade för motionen i talarstolen:

– Feminism är en rörelse som verkar för jämställdhet mellan kvinnor och män. Vision är det, och det är självklart att vi ska bekänna oss feministiska.

Läs mer: Det här har förbundsmötet beslutat

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar