Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Birgitta Lindström.

    Birgitta Lindström.

Vad betyder Fair Union för dig?

2016-10-19

Den här veckan är det Fair Union-vecka och för Birgitta Lindström betyder Fair Union väldigt många saker. Bland annat att se människor som människor och inte fastna i olikheterna.

För Vision slutar inte arbetet för schysta villkor vid Sveriges gränser utan Vision vill ta ansvar så långt det bara går. Där är därför Vision är en Fair Union.

Läs mer: Vision är en Fair Union

Vad betyder Fair Union för dig?

– Det betyder mycket på olika plan. Att försöka vara fair i så mycket som möjligt. Att se människor som människor och inte fastna i olikheterna; även olikheter är något positivt som bidra till att vi växer och blir större i fråga om utveckling, kunskap och mångfald. Att stötta och arbeta för detta i andra delar av världen är väldigt viktigt. Att bidra till människors möjligheter att via eget arbete kunna försörja sig och sin familj. Att tänka på vad som ligger bakom en produkt jag köper, varför är den så billig, vad tjänar den som har gjort den, hur ser arbetsförhållandena ut och så vidare. Det här gäller även för arbetsgivare. De måste tänka på vad de köper in för saker till arbetsplatsen. Det gäller att tänka på vår och våra barns framtid, säger Birgitta Lindström, ordförande i Visions Östersundsavdelning.

Varför ska Vision vara en Fair Union?

– För att jag vill att Vision ska vara, fortsätta att vara, en organisation som kan stå för det jag beskriver ovan. Det är till största delen genom Vision som jag har fått mitt intresse för just dessa frågor.

Under Fair Union-veckan, kommer du att göra något speciellt?

– Jag kommer att fortsätta med det jag gjorde i våras då jag lämnade Fairtrade-choklad och vår Fair Union-broschyr samt någon aktuell frågeställning till ett antal arbetsplatser. Jag är ombud på min arbetsplats och kommer att ordna något på min arbetsplats. Den 20 oktober har vi vår särskilda samverkansgrupp då sex kommuner i Jämtland, som samverkar om det mesta, verksamhetsplanering. Då har jag bjudit in en Fairtrade-ambassadör som kommer och berättar om Fairtrade, avslutar Birgitta Lindström.

Läs mer: Hur vill du påverka för schystare villkor?

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar