Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Styrning och ledning – viktigt för att kunna leverera bra äldreomsorg

2016-10-17

Äldreomsorgsdagarna 2016 är över och det här tar Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor på Vision, med sig från dagarna.

Äldreomsorgsdagarna 2016 pågick under två dagar i förra veckan. Vision var på plats för att prata med chefsmedlemmar och biståndshandläggare och höra hur de har det på jobbet.

– Vi träffade många medlemmar och det var precis som vi hade hoppats. Sedan fick vi även massor av tankar att arbeta vidare med, säger Jonas Karlsson.

Vad pratade ni om med besökarna?

– Samtalen styrs mycket utifrån besökarnas intresse. Ett återkommande samtal när vi pratade med biståndshandläggare och chefer blev därför just behovet av kompetensutveckling och en rimlig arbetsbelastning.

Läs även: Åtgärder för friskare arbetsplatser

Fick du med dig något intressant från dagarna?

– Dagarna hade teman runt fem ämnesområden och jag följde årets ledarskapsspår. Det blir så tydligt hur viktigt styrning och ledning är om vi ska kunna leverera bra äldreomsorg. Bland annat hade Mia von Knorring ett välbesökt seminarium om mod att leda med känsla och förnuft. Hon på betydelsen av att våga vara professionell som chef och att leda ledarskap är en chefens största uppdrag. Det stämmer bra med hur vi inom Vision försöker driva frågorna om ledarskap och chefers förutsättningar. Chefsrollen är komplex. Ska cheferna kunna vara professionella i sina uppdrag måste de ha ett rimligt antal medarbetare, rätt mandat och engagerat chefstöd. Därför känns det viktigt att vi fortsätter att sprida kunskap genom rapporter som den med Klara Regnö, vi måste få upp dessa frågor på den politiska agendan och det gäller också förutsättningarna för en rättsäker handläggning vid biståndsbedömningen.

Läs även: Ny rapport: "Chefer i välfärdens tjänst"

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar