Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Socialarbetardagen – en dag för bekräftelse och igenkänning

2016-10-12

Nu är det dags för en branschträff för dig som arbetar med socialt arbete i Gävle.

I samarbete med Gävle kommun bjuder Vision in till en branschdag för socialarbetare den 13 oktober.

– Många socialarbetare har det tufft på jobbet. Det har många vittnat om de senaste åren. De är klämda mellan politiken och klienten, klämda mellan krav och resurser. Alltför många har lagt och lägger bördan på sina egna axlar och försöker fixa en omöjlig ekvation. Resultatet vet vi bland annat genom Visions rapporter, och forskning på området, att man har det mer än sjukt stressigt på jobbigt och det här håller inte i längden, berättar Ulrika Näsström, regionsombudsman i Sundsvall, och fortsätter:

Läs även: Tystnaden inom socialtjänsten

– Vi vill genom vår dag för socialarbetare, som vi i Vision genomför tillsammans med Gävle kommun, dels visa på hur det ser ut och varför, dels lyfta goda exempel och visa på att det finns lösningar och verktyg. Då yrkesgruppen är prioriterad vill vi också bjuda våra socialarbetare på en alldeles egen dag. En dag som ger bekräftelse och igenkänning, på samma gång som den ger inspiration och handfasta verktyg för att kunna förändra såväl strukturer som individer. Vår förhoppning är att deltagarna när de går hem känner sig uppfyllda och stärkta av en god dag i dubbel bemärkelse. Tillsammans med andra socialarbetare har de fått god och positiv energi för såväl knopp som kropp, säger Ulrika Näsström.

Dagen kommer att bjuda på en mix av det senaste av Visions politik, forskningsrön och etik inom det sociala området. Det kommer att även bli workshops med handfasta tips och verktyg för förändring.

Visions förbundsordförande Veronica Magnusson berättar om förbundets politik och arbete för att skapa framtidens socialtjänst. Forskarna Pia Tham och Wanja Astvik delar, var för sig, med sig av sin arbetslivsforskning inom det sociala området. Professorn och författaren Stefan Einhorn föreläser om hur man blir en god medmänniska. Dagen avslutas med flera mindre workshops som ska utmynna i konkreta och handfasta verktyg för förändring.

Läs mer: Socialt arbete

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar