Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Så klarar du tentaplugget

2017-10-18

Nu har höstterminen dragit igång på allvar och tentaplugget är ett faktum. Här får du fem tips för bra resultat och stressfritt plugg.

  • Börja i tid! Det är viktigt att börja plugga redan från dag ett – vänta inte med att sätta igång eftersom det bara kommer skapa stress. Genom att börja plugga redan från dag ett får du dessutom bra koll på vad som är viktigt i kursen och vad som är svårt och kräver mycket tid.
  • Planera mera! Skaffa sig en överblick över kursen och gör en planering. Vad är det som ska göras och när ska det göras? En planering skapar kontroll vilket motverkar stress.
  • Anteckna! Under kursens gång bör du anteckna under föreläsningar, seminarier och när du läser kurslitteratur. Dessa anteckningar utgör sedan grunden till ditt tentaplugg. När det gäller läsning av kurslitteratur är det bästa tipset att skriva egenformulerade sammanfattningar av det du läst med jämna mellanrum – då bygger du en bra grund för att förstå, minnas och senare kunna repetera.
  • Repetera! När det sedan är dags att plugga till tentan ska du som sagt utgå från de anteckningar du skrivit under kursens gång. Gå igenom dina sammanfattningar, gå igenom de föreläsningar och seminarier du haft under kursens gång och gör gärna gamla tentor om du har möjlighet.
  • Diskutera! Man lär sig mycket på att prata igenom frågor och ämnen – gärna med en studiekamrat (om övriga vänner mot förmodan inte är så intresserade).

Och du, glöm inte bort fritiden och att försöka skapa balans mellan studier och privatliv. Hitta saker som får dig att må bra och stressa ner, återhämtning är guld värt under intensiva perioder.

Tipsen kommer från John Arwidsson, Studie- och språkverkstaden vid Stockholms universitet.

Läs också: Så kan du ta kontroll över stressen

Är du inte redan studentmedlem i Vision?Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar