Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt avtal klart för deltidsanställda inom räddningstjänsten

2016-10-26

Ett nytt treårigt avtal är nu klart för deltidsanställda inom Räddningstjänsten. Avtalet innebär löneökningar på 2,3 procent från 1 oktober 2016 och de följande två åren ska årsarvoden och fasta ersättningar öka i nivå med märket i industrin.

Vision har cirka 200 medlemmar som är deltidsanställda inom räddningstjänsten, främst som räddningsledare och insatschefer. Som deltidsanställd jobbar man med något annat än räddningstjänst till vardags, men är i perioder i beredskap för att kunna rycka ut när det behövs.

– Räddningstjänsten är på många håll i Sverige beroende av sina deltidsanställda för att kunna ha en fungerande beredskap. Därför är det viktigt att kunna erbjuda bra villkor, säger ombudsman Kjell Svahn som förhandlat med Sveriges kommuner och landsting om det nya avtalet.

– Det här är ett bra avtal som kommer att underlätta för dem som väljer att vara deltidare.

Förutom ökningar av årsarvoden och fasta ersättningar, innebär det nya avtalet Räddningstjänstpersonal i beredskap, RiB 16, att det underlättar för personer som har sin ordinarie anställning i samma kommun som räddningstjänsten de har deltid i. Tidigare innebar Arbetstidslagen en begränsning, så att en person inte kunde arbeta mer än totalt 48 timmar för samma arbetsgivare under en vecka. Enligt det nya avtalet är det möjligt att gå in och göra sitt uppdrag i räddningstjänsten den tid som krävs. Därefter kompenseras man med ledig tid i din ordinarie tjänst.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar