Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Nytt avtal klart för anställda i frikyrkor

2016-10-20

Nu har ett nytt kollektivavtal tecknats mellan Vision och Arbetsgivaralliansen, trossamfund och ekumeniska organisationer. Bland nyheterna i avtalet finns en tydligare skrivning kring förkortning av veckoarbetstiden för medarbetare som jobbar helger, samt en möjlighet att växla semesterdagstillägg mot lediga dagar.

Det nya kollektivavtalet som har tecknats mellan Vision och Arbetsgivaralliansen, trossamfund och ekumeniska organisationer står det att medarbetare som har förtroendearbetstid och jobbar på helger ska jobba 38, 25 timmar i veckan. Att jämföra med det gamla avtalet som angav en arbetstid på 40 timmar per vecka. 38, 25 är samma arbetstidsmått som används i flera andra kollektivavtal för dem som jobbar helger.

– Vi är glada över att ha kunnat åstadkomma en förändring i denna fråga som är viktig för våra medlemmar. Det handlar om att skapa ett hållbart arbetsliv; att våra medlemmar ska ha möjlighet till återhämtning då de jobbar helger och en balans mellan arbetstid och fritid, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Läs även: Kollektivavtalet för trossamfund och ekumeniska organisationer klart!

En annan efterlängtad nyhet handlar om möjligheten att växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Medarbetare som är under 40 år kan få fem extra dagar om hen avstår semesterdagstillägget. Är man 40 år och/eller äldre handlar det om sex lediga dagar.

Rätten till föräldralön förutsätter att medarbetare har ett års anställningstid hos arbetsgivaren. På Visions initiativ förändras nu detta till att också omfatta anställningstid hos annan arbetsgivare, förutsatt att denne omfattas av samma kollektivavtal.

– Föräldralön är en bra förmån som bidrar till ett mer jämställt arbetsliv. Därför är det viktigt att våra medlemmar inte går miste om den bara för att de byter jobb, säger Veronica Magnusson.

Det nya avtalet är ettårigt och sträcker sig från 2016-09-30 till och med 2017-09-30. Det ger ett lägsta garanterat utfall på 2,2 procent, det vill säga i nivå med övriga siffersatta kollektivavtal på arbetsmarknaden.

Läs mer om avtalet här: Arbetsgivaralliansen: Trossamfund och ekumeniska organisationer

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar