Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Sonia Koppen tvåa från vänster.

    Sonia Koppen tvåa från vänster.

Nu börjar arbetet både lokalt och centralt för att förverkliga förbundsmötets beslut

2016-10-06

”Särskilt stolt över beslutet om att definiera oss som ett feministiskt fackförbund”, det skriver Sonia Koppen, ordförande i Vision Göteborg, när vision.se ber henne att sammanfatta förbundsmötet 2016 och hennes tankar om besluten som togs.

Så här några dagar efter förbundsmötet börjar intrycken sjunka in. Det var mitt första förbundsmöte och jag var både mötesordförande och ombud vilket var fantastisk roligt men också intensivt och det har tagit lite tid att återhämta sig.

När jag tänker tillbaka på dagarna är jag särskilt stolt över att vi tog beslutet om att definiera oss som ett feministiskt fackförbund och jag hoppas att medlemmarna kommer att märka att vi framöver ytterligare kommer profilera oss i frågor som handlar om jämställdhet. Vi kan se att kvinnor både som individer och i grupp missgynnas av strukturerna i vårt samhälle. Det kan handla om ojämställda löner, olika förutsättningar att utföra ett gott arbete eller att vi som kvinnor får kämpa hårdare för att få vår röst hörd. Detta blir bland annat tydligt när Vision jämfört antal medarbetare per chef i kvinnodominerade kontra manligt dominerade sektorer.

Vision har under de senaste två åren undersökt vad medlemmarna tycker är viktigast och det är ett starkt lokalt stöd som kan vara med och påverka de lokala förutsättningarna. Medlemmarna vill märka vår styrka och se att vi är en påverkansfaktor att räkna med. På förbundsmötet togs flera beslut i syfte att möjliggöra detta. Några exempel är att utbildningsverksamheten ska ses över, förbundsstyrelsen har fått i uppdrag att se till att vi som lokalfackliga får det stöd vi behöver ifrån kansliorganisationen och vi ska få stöd i att driva sakfrågor.

Några sakfrågor som vi i Vision Göteborg gärna hade fått stöd i att driva är semesterväxlingsavtal och frågan om lokaler som är anpassade utifrån verksamheternas behov. Just nu blir majoriteten nya kontor i Göteborgs Stad exempelvis kontorslandskap eller aktivitetsbaserade kontor. Vi skulle behöva stöd i att ta fram underlag som vi kan använda i diskussionerna med arbetsgivaren både för att kunna motivera cellkontor/eget rum men också för att kunna diskutera vad som behövs om det trots allt beslutas om att införa kontorslandskap/aktivitetsbaserat. Då måste vi veta hur vi gör dessa lokaler så bra som möjliga och vad vi ska trycka på. Vi behöver exempelvis veta hur många tysta rum som behövs baserat på personalgruppens storlek? Det är inte är så lätt att veta på förhand och här behöver vi ta hjälp av varandra och av förbundet. Vi ska bli bäst på att driva de frågor som är viktiga för medlemmarna men då måste vi hjälpas åt!

Mest nöjd är jag personligen över att Vision Göteborg efter plenumdebatt fick bifall till tilläggsattsatserna som jag föreslog när det gällde en motion som handlar om svårigheterna med att ha gemensamma avtalsområden med Kommunal. Detta eftersom jag vet att det är en fråga som våra klubbar i Göteborg brottas med. Vi i Vision Göteborg ser dessa områden som gemensamma och vi hoppas på att framöver dela denna bild med Kommunal. Detta problem finns inte när det gäller andra förbund utan där finns ett gott samarbete kring våra gemensamma grupper.

Sammanfattningsvis beslutade förbundsmötet om att bifalla en rad viktiga motioner och nu börjar arbetet både lokalt och centralt för att förverkliga dem. Jag hoppas på att vi om två år vid nästa förbundsmöte kan se tydliga resultat av detta arbete, skriver Sonia Koppen, ordförande Vision Göteborg.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

672 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar