Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Kvinnor känner sig inte jämställda”

2016-10-02

Kvinnor har fått en starkare ställning i Tunisien – på pappret. I verkligheten är det långt kvar tills kvinnor har samma rätt till beslutande positioner som män. Det menar Habiba Khemiri Sellini och Saima Bouslama Lataeif från UGTT, Tunisiens största fackförbund.

De berättar om situationen efter revolutionen 2010-2011 och konstaterar att kvinnors ställning stärkts i lagstiftningen men inte i praktiken.

– Kvinnor känner sig inte jämställda. Ett konkret exempel är val till beslutande församlingar. Trots att det ska vara varvade listor med lika många kvinnor och män så fungerar det inte. Överst på alla listor står det alltid tre, fyra män. Vi vill att det ska stå kvinnor högst upp, säger de.

Läs mer: Unga och framtidens arbetsmarknad och kvinnors rättigheter i Tunisien

Även de fackliga strukturerna är långt ifrån jämställda, trots att UGTT består av ca 50 procent kvinnor. En av strategierna för att öka jämställdheten är kvotering. Ett förslag som ska upp på UGTT:s kongress i januari 2017, men som det troligtvis kommer att ta lång tid att tillämpa, tror Saima Bouslama Lataeif.

En viktig del i jämställdhetskampen är att söka stöd från andra länder där det ses som naturligt med ledare som är kvinnor.

– Vi behöver ert stöd från Vision och från övriga fack i Skandinavien. Bara genom att vara här får vi kraft att kämpa vidare, genom att se era starka ledare som är kvinnor. Jag är aktivist men nu känner jag mig som tre gånger mer aktivist. Vi är en facklig familj och genom att kämpa tillsammans blir vi starkare, säger Habiba Khemiri Sellini.

Läs mer från förbundsmötet här.

 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

270 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar