Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Kommuner, landsting och regioner kan minska sjukkostnader med nära sju miljarder

2016-10-24

I morgon, tisdagen den 25 oktober, publicerar Vision en studie där vi gjort en samlad beräkning av kommunernas, landstingens och regionernas kostnader för sjukfrånvaron. Vår studie visar att sjukfrånvaron kostar kommuner, landsting och regioner över 20 miljarder kronor varje år.

Sjukskrivningarna ökar sedan flera år tillbaka, inte minst bland medarbetare inom välfärden. Det påverkar kvaliteten i verksamheterna och innebär en stor kostnad för samhället. Att minska sjukfrånvaron i välfärden är möjligt.

"Framtidens arbetsliv ska vara ett mänskligare arbetsliv", så kan vi sammanfatta det budskap som medlemmarna sände ut i våras, när Vision med satsningen "Sätt tonen", ställde frågan hur de vill ha det på jobbet. Och det är också det som blev temat för låten "Ingen maskin" som Annika Norlin skrev utifrån medlemmarnas berättelser.

I morgon presenterar därför Vision ett antal förslag som ska kunna hjälpa kommuner och landsting att skapa friskare arbetsplatser.

Visions rapport är den första rikstäckande studien där även det som kallas produktionsbortfall räknas in, det vill säga det arbete som inte blir utfört när medarbetare blir sjuka. Inom offentlig sektor är sådana beräkningar sällsynta. 

Både rapporten "Sjukskrivningarna kostar välfärden miljarder" och låten "Ingen maskin" ingår i Visions långsiktiga arbete med att bryta trenden med sjukskrivningarna och få ett schyst arbetsliv inom välfärden.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar