Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Sampson Low, David Boys och Jorma Peussa på internationellt seminarium.

    Sampson Low, David Boys och Jorma Peussa på internationellt seminarium.

I England auktioneras äldrevården ut

2016-10-01

Auktioner för att erbjuda vård till äldre i England, Finland ska fungera som ett företag och mycket annat pratade man om på ett internationellt seminarium under förbundsmötet på lördagen.

Den tredje dagen av Visions förbundsmöte inleddes med ett internationellt seminarium. David Boys, från PSI, Public Service International, började med att prata om PSI och hur de kämpar för att försvara fackliga rättigheter runt om i världen.

Sampson Low från Visions systerförbund Unison i England pratade om outsourcing i offentlig sektor, arbetsgivare som trakasserar arbetare och erbjuder nolltimmekontrakt där du blir av med jobbet om du inte svarar tackar ja när samtal om jobb kommer. Du får inte ha något annat jobb samtidigt som du väntar på att få höra något från arbetsgivaren. Han berättade även om att auktioner genomförs för att erbjuda vård till äldre. Företag får sedan skicka in erbjudanden och den billigaste blir då den som får erbjudandet att utföra vården. Oftast vinner de företag som anställer lågbetalda arbetare.

Han pratade även om de försämrade villkoren för offentlig anställda och hur strejkrätten inskränks. Det gäller två veckors förvarning för att strejka, förvarningar om kampanjer i sociala medier och vilken haschtag som fackförbunden ska använda. Det finns även utmaningar med privatiseringar och lagförslag som försämrar möjligheten att samla in medlemsavgifter.

Jorma Peussa från JHL i Finland pratade om valet 2015 då Centern och högern vann och bildade regering. Premiärministern har teknisk bakgrund och jobbat inom privata sektorn och han vill låta Finland fungera som ett företag och att man ska ta bort onödiga kostnader och försämra kollektivavtal. Han pratade även om att man vill sänka antalet semesterdagar för arbetare, man vill ta bort röda dagar och låta arbetarna jobba utan att få betald ledighet. När detta kom upp så genomförde facken en generalstrejk och 30 000 demonstrerade mot regeringens försämringar för arbetare. Detta var en olaglig strejk enligt arbetslagen i Finland och fackförbunden fick böter. Men resultatet blev bra då regeringen sa facken och arbetsgivaren fick ta fram ett avtal som regeringens kan använda sig av.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar