Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

”Höll på att barka åt fanders”

2016-10-27

Här berättar Lasse Svensson, huvudskyddsombudet och vice ordförande i Vision Borlängeavdelningen, hur arbetet med att minska sjukskrivningarna i Borlänge har gått och han ger även några tips på vad man kan tänka på när man gör en satsning för att förbättra på arbetsplatsen.

Hur har Vision varit delaktig i den här satsningen?

– Vi från Vision har tillsammans med HR, personalchef samt enheterna insett att det höll på att "barka åt fanders " med stigande sjuktal, chefer som slutade, när det var som värst så hade vi under en tvåårsperiod 63 av 120 chefer som slutade inom omsorgen. Vi gjorde om vår rehabiliteringskedja och såg till att vi fick rätt bemanning för att jobba med de som redan råkat ut för sjukskrivning och så vidare. Det har anställts fler administratörer för att avlasta cheferna. Cheferna måste hinna med att vara chef och inte vara en mycket välavlönad administratör/schemaläggare. Man arbetar mycket mer med en ordentlig introduktion, mentorer och mycket annat för att minska på sjukskrivningarna, säger Lasse Svensson.

Hur har det varit på arbetsplatserna innan?

– Sjuktalen har varit i stigande och det har varit frustrationer över icke närvarande chefer, samt en dålig eller ingen introduktion av nya medarbetare.

Du som är huvudskyddsombud, har du några bra tips till andra som de kan använda för att få till en sådan här satsning för att minska sjukskrivningarna bland personalen?

– Det gäller att vara lyhörd och aktiv när du får signaler om exempelvis en stor personalomsättning. ställ då frågan "varför" och efter det du fått svar på den frågan, är det bra med att ställa frågan "varför" igen. Se till att SAM inte bara är en tjusig förkortning utan aktivt arbeta med systematiken, få till ett årshjul att följa, fungerar väldigt bra och är till stor hjälp för nya chefer och ombud/skyddsombud att jobba med. Börja jobba aktivt med 2015:4, den är bra skriven men det är vi som måste få den att bli verkstad också. Omvärldsbevaka "Glo och sno" brukar vårt kommunalråd Janne Bohman kalla det, ett bra sätt att uttrycka det tycker jag. Sprida goda idéer samt vara lyhörd, vara modig dvs. våga gå ut i läskiga skogen och inte bara trampa på de redan upptrampade stigarna.

Hur kommer man att fortsätta med arbetet och samarbetet med Vision?

– Vi kommer, tillsammans med övriga berörda fack, HR och chefer att följa upp resultatet vid varje samverkan, ha ständig kontakt med våra medlemmar via skyddsombud/ombud/chefsombud för att snabbt kunna återkoppla samt att givetvis lyssna på de goda råd och synpunkter som kommer från våra medlemmar ute i verksamheterna, avslutar Lasse.

Läs mer: Nu bryter vi sjukskrivningstrenden

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar