Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hög tid att åtgärda stressen i arbetslivet

2016-10-05

Stressen i arbetslivet fortsätter att öka och bland de yrken som är hårdast drabbade finns socialsekreterare och kuratorer. Det visar Arbetsmiljöverkets kartläggning av arbetsorsakade besvär 2016.

Arbetsmiljöverket har gjort en kartläggning över stressen i arbetslivet. SCB har tagit fram siffror över arbetsorsakade besvär 2016 och de visar att socialsekreterare och kuratorer är den grupp som har högst andel besvär på grund av stress, 26,5 procent. Det innebär att mer än var fjärde socialsekreterare och kurator upplever stressorsakade besvär på grund av jobbet.

– Arbetslivet fortsätter att vara sjukt stressigt, inte minst inom välfärdens yrken. Det är en trend som måste brytas och som vi kan göra något åt. Men det kräver att frågan är prioriterad från den allra högsta ledningen i en organisation och att det sker ett aktivt arbete som involverar medarbetarna på varje enskild arbetsplats, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.

Bland chefsgruppen är det chefer inom vård och omsorg som är hårdast drabbade av stressrelaterade besvär, 22,3 procent. Genomsnittet bland chefer är 11, 5 procent.

Vision presenterade nyligen en forskningsrapport om chefers förutsättningar och hur personalgruppens storlek påverkar kvalitet och hälsa: Chefer i välfärdens tjänst

Där framgår att chefer inom välfärden har sämre förutsättningar att utöva ett närvarande ledarskap än chefer i övriga branscher. Bland annat har chefer inom välfärden ansvar för betydligt fler anställda än andra chefer och det påverkar såväl verksamhetens kvalitet som medarbetarnas hälsa.

– Ledarskapet är en nyckel till att vända trenden och minska stressen inom välfärden. Och för att vara en bra chef måste man ha förutsättningar att leda. Det handlar om att ha ett rimligt antal medarbetare och att ha tillgång till ett utvecklat chefsstöd, säger Veronica Magnusson.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

254 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar