Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Hälsan och själen i fokus på Äldreomsorgsdagarna

2016-10-12

En av Sveriges största konferenser för dig som arbetar inom äldreomsorgen och Vision är på plats. På torsdag börjar Äldreomsorgsdagarna i Älvsjö.

Under två dagar kommer du som arbetar inom äldreomsorgen kunna frossa i föreläsningar och seminarier på Äldreomsorgsdagarna i Älvsjö, Stockholm.

Varför är Vision på Äldreomsorgsdagarna?

– Att arbeta inom äldreomsorgen är ofta otroligt stimulerande och givande. Det återkommer nästan alla i branschen till som jag pratar med, ofta chefer. Samtidigt är arbetet också komplext. Det omges av stora utmaningar som påverkar vad som är möjligt. Därför behövs arrangemang som Äldreomsorgsdagarna. Det är en chans för chefer, handläggare och andra i branschen att nätverka och fylla på med ny kunskap. Vill vi ha en ha bra välfärdstjänster som utvecklas är frågorna om rätt förutsättningar och kompetens avgörande, berättar Jonas Karlsson, ombudsman med ansvar för chef- och ledarskapsfrågor på Vision.

Vad har du för förväntningar på dagarna?

– Vi kommer träffa många medlemmar och vi hoppas kunna ha dialog med dem kring hur de ser på sitt arbete och vad vi tillsammans kan göra för att stärka förutsättningarna. Många vittnar exempelvis om en stressig tillvaro. Det behöver inte vara så, det går att förändra och det vill vi bidra till. För att nämna en konkret sak så har Vision nyligen kommit överens med Sveriges Kommuner och Landsting samt övriga fackliga organisationer om åtgärder för att minska sjukskrivningstalen. Det och mycket mer kommer vi prata om.

Läs mer här: Åtgärder för friskare arbetsplatser

Vad gör Vision på plats?

– I vår monter finns bland annat flera av våra personliga ombudsmän för chefer. Ett besök hos Vision innebär därför en kanonchans att få bolla frågor som arbetsmiljö, ledarskap och yrkeskarriären i stort. På plats i montern är också Visions socialpolitiska strateg, Kristina Folkesson. Hon berättar gärna om vår senaste socialchefsrapport och vad resultaten där kan betyda för äldreomsorgen, avslutar Jonas Karlsson.

Läs även: Ny rapport: "Chefer i välfärdens tjänst"

Läs mer om Äldreomsorgsdagarna här.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar