Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Yllka Sfishta.

    Yllka Sfishta.

Fika för schysta villkor

2016-10-20

I dag arrangeras Fairtrade Challenge. Det är en möjlighet att fika tillsammans och samtidigt uppmärksamma allas rätt till schysta villkor på jobbet.

För åttonde året i rad arrangeras Fairtrade Sveriges Fairtrade Challenge. En fika som ska uppmärksamma arbetares villkor över hela världen och att informera om Fairtrade-certifierade produkter.

Läs Veronica Magnussons kommentar här: Fika för schysta villkor

För Yllka Sfishta, som arbetar som Integrationshandledare på Båstad kommun, är Fair Union väldigt viktigt.

– För mig betyder Fair Union ett gemensamt ansvarstagande för vad vi gör och vilka konsekvenser det medför. Just Fair Union tillsammans med Fairtrade blir väldigt starkt och handlingskraftigt, då man är med om att ställa krav och bidrar till förbättring. Det är viktigt att delta i positiva och demokratiska utvecklingar som skapar bättre förutsättningar för den enskilda individen men också mindre eller stora företag liksom organisationer. Man ska värna om den möjligheten och låta den växa sig stackare på lokal nivå där skillnaden är avgörande och på riktigt, säger Yllka Sfishta.

Varför ska Vision vara en Fair Union?

– Jag tycker att alla fackförbund ska vara det och jag är stolt över att Vision är det! Vi är ett fackförbund som tänker utanför ramarna. Vi tänker klimatsmart och miljövänligt, vilket är gränser överskridande. Vision förstår samspelet mellan de olika samhällsstegen, det vill säga från lokal (nationell) till internationell nivå. Vi står för solidaritet genom att aktivt delta, vilket ger oss möjligheten att påverkan till det bättre inom diverse områden. Vision är med och skapar förutsättningar bortom rikets gränser, eftersom vi i Sverige lever rätt bra och väldigt tryggt i ett demokratiskt land.

Under Fair Union-veckan, kommer du att göra något speciellt?

– Ja, utifrån de resurser som finns. Jag vill att fikarummet på vår nya arbetsplats ska bli Fair Trade-märkt. Vi är tio anställda varav sju som är Visions medlemmar och som skyddsombud på plats känns detta genomförbart och verkligt, avslutar Yllka Sfishta.

Vision är en Fair Union, och vi samarbetar med Fairtrade Sverige sedan flera år tillbaka. Grundtanken i arbetet med Fair Union är alla de val vi gör – på jobbet eller i privatlivet – påverkar i ett större perspektiv.

Läs mer: Fairtrade Challenge 20 oktober

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar