×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Cecilia Sahlström Foto: Inna Sellberg

    Cecilia Sahlström Foto: Inna Sellberg

”Ett fack ska hjälpa till i konflikter”

2016-10-21

Fair Union betyder för mig att man tillvaratar allas rätt till arbete, säger Cecilia Sahlström.

För verksamhetsutvecklaren Cecilia Sahlström är Fair Union väldigt viktigt. Hon arbetar i dag dagligen med frågor som kan knytas till Fair Union.

– Fair Union för mig betyder att man tillvaratar allas rätt till arbete, demokrati, arbetslivet och att man lever i fred. Men det betyder också miljöhänsyn, tolerans och fackligt arbete. Det är extra viktigt att man står upp för människor som drabbas av exempelvis rasism, speciellt nu när integrationsfrågorna är på tapeten. Det här gäller även HBTQ-rättigheter. Ett fack ska hjälpa till i konflikter och det kan exempelvis vara när människor blir diskriminerade på arbetsplatsen, säger Cecilia och fortsätter:

– Nu använde jag ordet integration men jag tycker att ordet inkludering är ett bättre ord. Det handlar om att skapa ett inkluderande samhälle som gäller för alla. Det spelar ingen roll vem man är och vilken bakgrund man har. Om man ska prata om Fair Union ska ingen stigmatiseras.

Varför ska Vision vara en Fair Union?

– Det finns väl inget annat tänkbart? Om man ska skapa en bättre värld så måste man vara med och medverka till det. Fackförbunden arbetar över gränserna och arbetsmarknaden är inte längre nationell. Den är lika mycket internationell.

Cecilia jobbar dagligen med integrationsfrågor då hon arbetar med nyanlända i Hörby kommun. Hon ser att många av de som kommer till Sverige har rätt utbildning för många av arbetena som finns men ingen som tar hand om dem.

– Kommunerna måste ta sitt ansvar och leda vägen i detta arbete så att de nyanlända med rätt kompetens hamnar på rätt jobb, avslutar Cecilia.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Visions avtalskrav för dig som är chef

Tydligare mandat i löneprocessen, mer inflytande över arbetstiden och minskade krav på att vara ständigt tillgänglig. Det är några krav som Vision driver för dig som är chefsmedlem i årets avtalsrörelse.  för 3 dagar sedan

Ny praxis för vilka examina som kan ligga till grund för legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Från och med 1 juli 2019 är hälso- och sjukvårdskurator ett legitimationsyrke i Sverige. Det har därför införts en hälso- och sjukvårdskuratorsexamen som ska vara grunden för legitimation.  för 8 dagar sedan

Vobba – möjlighet eller tvång?

Tomt på kontoret? Välkommen till vabruari. I februari kommer runt 200 000 föräldrar att stanna hemma från jobbet med sjuka barn. Allt fler väljer eller känner sig tvungna att "vobba", men vad är det egentligen som gäller?  2020-02-04

Ångestpodden om Socialrättsdagen: ”De som drabbas får aldrig glömmas bort”

Den 16 mars deltar Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, skaparna av Ångestpodden, på Socialrättsdagen. På konferensen kommer de berätta om kampanjen #mellanstolarna – ett samarbete med Vision, BRIS, Suicide Zero och Hjärnkoll som engagerade socialministern Lena Hallengren.  2020-01-13

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb