Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vision ska lyfta frågan om aktivitetsbaserade kontor

2016-10-07

Aktivitetsbaserade och öppna kontorslandskap blir en allt vanligare vardag för Visions medlemmar. Forskning i ämnet visar på både för- och nackdelar och belyser vikten av att förändringarna måste baseras på grundlig analys. Visions förbundsmöte har beslutat att Vision ska lyfta frågan och ta fram fram riktlinjer och verktyg som kan användas ute på arbetsplatserna.

Att ha ett eget eller ett delat rum har för många varit normen under en stor del av arbetslivet. Men nu blir det allt vanligare att våra kontor byggs om för att anpassas bättre efter olika typer av aktiviter. Det betyder ofta att medarbetarna fritt kan välja mellan olika typer av arbetsplatser beroende på vilken typ av arbete man har att göra just för stunden.

Under förbundsmötet 2016 beslutades att Vision ska lyfta frågan om aktivitetsbaserade och öppna landskap i sitt arbetsmiljöarbete och trycka på individens behov i den här typen av lösningar. Vissa kan sitta tillsammans bland många, andra behöver avskildhet. Olika typer av arbete kräver också olika förutsättningar.

– En grundlig analys av varje verksamhet måste göras innan man börjar gestalta ett aktivitetsbaserat kontor. Tar man inte hänsyn till de särskilda arbetsuppgifterna, och de behov som följer med dem, i verksamheten, så blir kontoret inte så aktivitetsbaserat som det skulle kunna vara, säger forskaren Camilla Bodin till suntarbetsliv.se.
Läs hela artikeln med Camilla Bodin

Läs också. Ny ledarroll på framtidens kontor

Vid förändring av arbetsplatsens utformning är Visions ingång alltid att medarbetarna ska ha ett stort inflytande över förändringarna och att de ska leda till en miljö som främjar kreativitet och hälsa och tar hänsyn till den organisatoriska och sociala arbetsmiljön. Den här utvecklingen diskuteras även av centrala parter inom ramen för arbetet inom partsgemensamma Suntarbetsliv och Vision har nu av förbundsmötet fått i uppdrag att ta fram stödjande verktyg inom ramen för det arbetet.

Visions förbundsmöte 2016 beslutade:

  • att Vision fokuserar på frågan kring öppna kontorslandskap/ aktivitetsbaserade arbetsplatser på samma sätt som vi fokuserat på frågan kring IT-miljöronder.
  • att Vision belyser det individuella i att sitta i öppna landskap, vi är inte lika och har olika behov för att kunna jobba. Någon kan sitta bland många, andra behöver avskildhet.
  • att Vision belyser det sociala perspektivet av att sitta i ett öppet landskap, utifrån nya AFSen om Organisatorisk och social arbetsmiljö. att förbundsstyrelsen får i uppdrag att genom Sunt Arbetsliv se till att verktyg i ämnet tas fram.

Nyheter

Så minskar du risken för kognitiv överbelastning vid distansarbete

Arbetsdagen börjar och du tar plats vid ditt köksbord som blivit din nya arbetsplats. Du går igenom mejlen under morgonens första digitala möte samtidigt som olika chattkanaler pockar frenetiskt på din uppmärksamhet. Det borras inne hos grannen och både katt och sambo rör sig i bakgrunden. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Den kognitiva påfrestningen på hjärnan ökar när vi jobbar mer digitalt. Så här kan du göra för att minska störningar i hemmakontoret.  2021-04-28

Så skapar du en mer jämställd arbetsplats

Vision jobbar aktivt för ett schyst arbetsliv med nolltolerans mot diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig välkomna och inkluderande. Här är 5 tips för hur du kan vara med och bidra till en mer jämställd arbetsplats.  2021-03-08

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

6 tips till motivation i hemmakontoret

Julen är över och de flesta har nu återvänt till jobbet efter en härlig ledighet. Men att börja jobba igen när hemmet är den nya arbetsplatsen är en speciell situation som lätt kan leda till brist på motivation. Så här kan du göra för att peppa dig själv inför jobbstarten i hemmakontoret!  2021-01-14

Till arkivet

199 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar