Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Mikaela Östebro. Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

    Mikaela Östebro. Foto: Elin Hagman, Framtidsverket.

VR-teknik för att upptäcka Gällivare

2016-11-15

Genom att arbeta aktivt med sociala medier och hitta nya sätt att nå ut med information om vad som händer i Gällivare kommun, så blev kommunikatören Mikaela Östebro nominerad till Framtidsgalan. Här berättar hon om hur VR-teknik ska locka nya inflyttare till Gällivare.

Årets Nytänkare har påverkat och bidragit med nya idéer och lösningar och den har skapat positiva resultat genom att exempelvis tänka nytt eller genom att bryta gamla strukturer. Så lyder beskrivningen för kategorin Årets Nytänkare på Framtidsgalan 2016. En av de nominerade är Mikaela Östebro, kommunikatör i Gällivare kommun.

– Det känns jätteroligt såklart och jag stod just och pratade med en kollega som också är nominerad men i en annan kategori. Det är jättekul att två från Gällivare är nominerade till Framtidsgalan, säger Mikaela.

Berätta, varför är du nominerad till Årets Nytänkare?

– Jag jobbar mycket med samhällsomvandlingen i Gällivare. Malmberget kommer ju att nästan försvinna och de som bor där kommer att flytta in till Gällivare. Det är ett stort projekt att se till att alla för information kring vad som händer och vilka fördelar det finns i Gällivare.

Här kan du läsa mer om nomineringen till Framtidsgalan.

Hur har du då jobbat för att få ut informationen?

– Tidigare har man jobbat mer traditionellt och jag jobbar mycket mer i sociala medier. Jag ser till att vi är väldigt aktiva på Facebook där vi snabbt når en stor målgrupp. Men sedan finns det många som inte är på Facebook utan i stället på Instagram. Då är vi aktiva där. Vi har massor av information på vår hemsida men då krävs det att man aktivt går in och läser och det gör man inte i dag, säger Mikaela och fortsätter:

– Nu försöker vi tänka nytt hela tiden, även fast vi tycker att det går bra på sociala medier så möts vi ändå av känslan av att folk inte får informationen från oss. Det gör att vi hela tiden tittar på nya kanaler och började fundera på om vi inte ska jobba med VR-teknik. Då kan man uppleva Gällivare på ett helt annat sätt och även se till att information om Gällivare sprids utanför orten, och därmed göra så att Gällivare blir attraktivare kommun att flytta till. Jag tyckte att VR var klockrent för oss men vi är i ett väldigt tidigt skede. Vi har en grov plan som måste upp till politikerna och de måste ta ett beslut kring det här.

Du jobbar inom offentlig sektor och är nominerad till Framtidsgalan där offentlig sektors stjärnskott hyllas, hur är det att jobba inom offentlig sektor?

– Jag jobbade tidigare på en reklambyrå som kommunen ofta anlitade och blev plockade därifrån. Till en början hade jag en ganska så stel bild av att jobba inom en kommun men genom samarbetet som vi hade när jag var på reklambyrån fick jag se vilka människor som jobbade där. De verkade ha det väldigt roligt och jag märkte hur mycket man kunde utveckla så när chansen kom så tog jag den. Det är tryggt och jag kan styra min tid eftersom jag jobbar med sociala medier, avslutar Mikaela.

Läs även: Hon lyckades motivera skoltrötta ungdomar

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar