Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Vill föra samman socialarbetarna och ge dem möjlighet att nätverka

2016-11-08

Nu är det dags för Socialarbetardagen i Göteborg. En dag för socialarbetare i Region Väst.

Det är ett fullspäckat schema som väntar socialarbetarna som kommer till Folkets Hus i Göteborg under onsdagen då det är dags för Socialarbetardagen 2016.

– Sedan flera år tillbaka har vi genomfört socialarbetardagen för Visions medlemmar inom området Region Väst. Det finns flera olika delar som jag tycker är viktiga med dagen. Vi vill föra samman socialarbetare från olika delar av staden/regionen och ge dem en möjlighet att nätverka. Vi vill ge dem en dag fylld av förhoppningsvis ny kunskap som de kan använda i sitt yrke men även föra fram det arbete som Vision gör inom området, berättar Sonia Koppen, ordförande Vision Göteborg, och fortsätter:

– Vi kommer att ha storföreläsningar med Wanja Astvik och Mustafa Can men även valbara seminarier. Målet har varit att försöka ha en bredd så att alla som kommer ska känna att det finns något som är intressant för dem utifrån deras yrkesutövning.

Vad hoppas ni få ut av dagen?

– Jag hoppas att våra medlemmar lämnar dagen med en känsla av att de lärt sig nya saker som de kan använda både som yrkesutövare och som medarbetare. Att de fått frågor att klura och fundera på och att dagen väckt tankar och idéer som de kan ta med sig tillbaka till arbetsplatserna.

Vad har du själv för förväntningar?

– Personligen ser jag fram emot att lyssna på Wanja Astvik då jag tycker att henens forskning om socialtjänsten är väldigt spännande. Hon har i sin forskning kommit fram till att socialtjänsten är en tyst organisation där många är rädda och oroliga och därför inte vågar föra fram sina synpunkter. Hon har tidigare även tittat på vilka strategier vi som medarbetare kan använda oss av när krav och resurser inte går ihop. Mycket av hennes forskning styrker den bild jag har av utvecklingsområdena för Göteborgs Stad och socialtjänsten, avslutar Sonia Koppen.

Här kan du läsa hela schemat för dagen.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar