Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Frida Dollsén.

    Frida Dollsén.

Tips på hur man lyckas med samverkansprocess

2016-11-09

Stångåstaden/Studentbostäder i Linköping har kommit långt med sitt arbete med samverkansprocess. Här berättar Frida Dollsén mer.

Stångåstaden/Studentbostäder har drygt 160 anställda och Frida Dollsén, som är ledamot i styrelsen i den lokala klubben, berättar att arbetsgivaren är väldigt bra på samverkansprocessen.

– I samband med varje bolagsstyrelsemöte har vi ofta ett styrelsemöte inför eller efter i klubben och alltid ett samverkansmöte med vår VD och HR-chef ett par dagar innan bolagsstyrelsemötet. Där går VD och HR igenom punkterna för styrelsemötet och låter oss utrycka våra fackliga synpunkter. Vi går också igenom pågående rekryteringar och eventuella rehabiliteringar. Sedan är vi två personalrepresentanter närvarande vid varje bolagsstyrelsemöte, berättar Frida.

Har samverkansprocessen alltid varit bra hos er?

– De senaste åren har varit bra! Både vi i Vision och VD/HR är glada över samarbetet och tycker att det är givande för både verksamheten och personalen. Både från arbetsgivarens håll och från Visions och medarbetarnas håll, säger Frida och fortsätter:

– Jag tror att vi har det förspänt i och med att vi är ett företag med cirka 160 anställda. Vi är små och det gör det lätthanterligt. Utgångspunkten har varit att vi vill samma sak som arbetsgivaren – verksamheten ska ständigt utvecklas och ligga ett steg före, våra kunder ska vara nöjda och personalen ska må bra och tycka om att gå till arbetet. Ibland vill vi ta lite olika vägar till slutmålet och vi har såklart våra medlemmars hälsa och välbefinnande i första rummet. Att vi har samma vision och mål underlättar när vi ska samverka. Och hos oss är samverkan en naturlig del – vår arbetsgivare inkluderar oss alltid och kallar till samverkan och vi är en lika naturlig del på bolagsstyrelsemötena som övriga styrelsemedlemmar, säger Frida.

Har du något bra tips på hur man ska få till en bra samverkansprocess på arbetsplatsen?

– Mitt tips är att vara ihärdig och ligga på om samverkansmöten till dess att samverkansmötet blir en lika naturlig del som själva styrelsemötet.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar