×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Fem tips som gör ditt jobbsökande framgångsrikt

2016-11-10

Är det snart dags för dig att avsluta dina studier och ge dig ut på arbetsmarknaden? Här kommer fem tips som hjälper dig till ett effektivt jobbsökande.

 • 1. Börja inte för sent (läs efter sista tentan)
  utan låt jobbsökandet bli en del av vardagen i god tid.
 • 2. Lägg upp en plan. 
  Börja med att fråga dig själv vad du vill göra och kartlägg din kompetens och dina mål. Du kan t.ex. använda dig av mallen och frågorna som finns här på vision.se. Bestäm vilka kanaler du ska använda och hur (rekryteringsföretag, annonser, kontakter, etc). Det är även bra att ha en särskild plan för hur du använder LinkedIn och andra sociala medier på bästa sätt. Länk till tipssidan Linkedin.
 • 3. Just do it. När den övergripande planen är klar måste du sätta igång. Fördröj inte, det skapar bara stress.
 • 4. Utvärdera och omvärdera.
  Hur funkar startegin hittills? Söker du tillräckligt många jobb och är det rätt jobb du satsar energi på? Vad funkar och vad kan du göra bättre? Är det möjligt så är det jättebra att be om återkoppling från en arbetsgivare där du sökt jobb - vad saknades i din ansökan? 
 • 5. Ge inte upp! Ibland kan det kännas hopplöst, men till slut får du lön för mödan.

Läs också: jobbsökandet steg för steg
Läs också: Dags att byta jobb – från tanke till handling (verto.se)

Källa: Verto 

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

1455 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

 • Personlig rådgivning

 • Schysta medlemsförmåner

 • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum