×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

Tänker nytt kring ledarskap inom kommunen

2016-11-22

Hon förde med sig ett nytt sätt att tänka kring ledarskap inom den kommunala sektorn. Josefine Åhrman blev Årets Ledare 2016 på Framtidsgalan.

– Först och främst så känns det jätteroligt och hedrande att vara nominerad till Framtidsgalan, säger Josefine Åhrman.

"Årets ledare är ödmjuk och får medarbetarna att arbeta mot gemensamma mål med sitt trygga ledarskap. Genom stor kunskap och förståelse för verksamheten lyckas årets ledare ständigt utveckla verksamheten. Årets ledare är en förebild genom det sätt att lyckats motivera och engagera sina medarbetare."

Så löd presentationen av Årets Ledare 2016 när det avslöjades på Framtidsgalan i förra veckan. Vinnaren blev Josefine Åhrman, chef för särskild kollektivtrafik på Uppsala kommun.

Berätta, varför är du nominerad till Årets Ledare och vann?

– Det är lite svårt för mig att svara på men det jag har fått höra är att man uppskattar mitt ledarskap och att man upplever att jag har ett nytt sätt att tänka kring ledarskap inom den kommunala sektorn. Sedan har vi gjort en enorm resa i den enhet som jag nu är verksam inom. Vi har bland annat vänt ett kraftigt underskott till ett överskott samt gjort en kvalitetsresa. Detta tror jag ligger till grund i min nominering. Sedan är jag ung, drivande, nyfiken, vetgirig och ger jag mig in i något så ser jag till att göra det så bra som möjligt, berättar Josefine.

Ett nytt att tänka kring ledarskap inom den kommunala sektorn, berätta lite mer om det.

– Jag är väldigt tydlig med att jag har krav på resultat och är väldigt mån om att vi ska hålla en hög kvalitet på våra tjänster. Om min enhet kan bidra med en effektivisering så att någon annan verksamhet inom kommunen får bättre förutsättningar så blir jag väldigt nöjd. Jag ser kommunen som en helhet och vi ska hjälpas på att underlätta den samhällsekonomiska situationen som råder, säger Josefine.

Josefine är personalvetare i grunden och började att arbete inom kommunen som 18-åring och redan då kände hon att hon ville jobba vidare inom kommunen.

– Jag bestämde mig tidigt för att jag inte var färdig med kommunen och har strävat efter att fortsätta min utveckling inom Uppsala kommun. Innan jag blev chef kombinerade jag studier med jobb under en längre period. Det gäller att ta vara på tillfällena som dyker upp och vara målinriktad, berättar Josefine och fortsätter:

– Kommunen är en fantastisk arbetsgivare. Den är stor och det finns många inriktningar inom kommunen vilket möjliggör en bredd för utveckling. Men det är viktigt att du själv är driven och inte sitter och väntar på att tillfällena ska serveras, det gäller att ta kommandot över sin egen utveckling. Att jobba inom kommunen är en fantastisk möjlighet. Om man jobbar inom en privat organisation så blir man lätt nischad inom ett område och det är svårt att brädda sin kunskap som man kan göra inom den offentliga sektorn. Sedan gillar jag utmaningen med att ha en tight budget. Vi ska hela tiden arbeta mot att leverera högre kvalitet och flera tjänster samtidigt som ekonomin är utmanande. Det är en stimulerande uppgift som kräver ett nytänkande, säger Josefine.

Har du några bra ledarskapstips?

– Att man är lyhörd, envis, drivande och inte ge upp. Ibland hamnar man i situationer där allting känns tungt och då får man inte ge upp. I dessa situationer är det även viktigt att ha bra människor runt omkring en som stöttar en i ledarskapsfrågorna, eftersom det är då man börjar ifrågasätta sin kapacitet som ledare. Då är det bra om man kan få konstruktiv kritik. Sedan tycker jag att det är viktigt att man tror på sig själv och vågar göra misstag, avslutar Josefine.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Så gynnas kvinnliga ledare av distansledarskapet

Pandemin har på olika sätt satt företag och organisationer i gungning och chefer och ledare har onekligen haft pressen på sig att vara än tydligare i sitt ledarskap. Den grupp som bevisligen fått se effekten av kravet på tydligt ledarskap på distans är kvinnliga chefer och ledare enligt Wes Insights undersökning.  2021-04-28

Ett ledarskap i förändring till följd av coronakrisen

Coronapandemin har på många sätt reformerat vårt sätt att arbeta, inte minst när det gäller ledarskap. Hur kommunikationen mellan ledare och medarbetare förändrats till följd av pandemin är ämnet för årets vinnande uppsats av Visions ledarskapsstipendium, som i år tilldelas Julia Dahl och Ottilia Rääf Nilsson.  2021-04-09

Uppmärksamma trakasserier – extra viktigt vid distansarbete

Förebyggande insatser är avgörande för att motverka sexuella trakasserier på arbetsplatsen. Utsattheten har inte minskat till följd av coronapandemin då många jobbar på distans, däremot har det blivit svårare att upptäcka. Så här kan du som chef agera.  2021-03-01

Snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten

Visions socialchefsrapport vittnar bland annat om näthat, kränkningar och hur snäva budgetramar hotar rättssäkerheten inom socialtjänsten. - Resultat från undersökningen och de signaler vi får från chefsmedlemmar är att resurserna inte räcker till, i varje fall inte på det sätt de används idag, säger Veronica Magnusson, förbundsordförande i Vision.  2020-09-17

Till arkivet

1451 nya medlemmar under oktober

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum