Kom i kontakt med Vision

Vision Direkt

0771 44 00 00

×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

  • Cecilia Grefve. Foto: Sören Andersson. Regeringskansliet.

    Cecilia Grefve. Foto: Sören Andersson. Regeringskansliet.

Nu har återbesöken börjat för Cecilia Grefve

2016-11-02

Cecilia Grefve har nu börjat sin återresa till de 50 kommuner som hon tidigare har besökt i och med kraftsamlingen för en social barn- och ungdomsvård med god kvalitet.

Första resan gick till Uppsala och i dag åker hon till Kalmar för att följa upp det arbete som kommunen har åtagit sig att göra.

Varför gör du dessa återbesök?

– Det är på grund av flera skäl. Det står bland annat i mitt uppdrag och sedan har alla kommuner skickat in vilka planer de har för att jobba med den sociala barn- och ungdomsvården och nu vill jag träffa alla igen och se vilka framsteg de har tagit. Det kan vara så att man hittar några goda exempel som man kan sprida vidare och tipsa andra kommuner, berättar Cecilia Grefve och fortsätter:

– Vi har även ändrat om lite i besöken så att det omfattar representanter från landstinget och universitet och högskolor, för att det är viktigt att alla dessa delar samverkar. Förra besöken så träffade vi även barn, unga och vårdnadshavare men det gör vi inte nu.

Fick du fram några goda exempel från ditt besök i Uppsala?

– Ja, jag fick en hel del goda exempel. Jag har skrivit om besöket i min blogg så där kan man läsa mer.

Läs bloggen här: Socialt arbete med och för barn och unga!

Du gjorde de första besöken under 2015, har kommunerna hunnit göra några förbättringar på den korta tiden?

– Nej, men man hinner ta viktiga initiativ. Det här är ett långsiktigt arbete och det kommer att ta tid. Det viktiga är att man belyser den sociala barn- och ungdomsvården och ser till att man arbetar med ledarskap och medarbetarna. Det måste finnas rätta förutsättningar där och att man nu arbetar med det här är jätteviktigt, säger Cecilia Grefve.

Du har träffat fackliga representanter från bland annat Vision, hur viktigt har det varit?

– Det har varit oerhört viktigt. När man är ute på dessa besök så kan man ofta få en känsla av att det visas upp ett skyltfönster med att som är bra och man får inte se där problemen ligger. Men där har de fackliga representanterna kommit in och varit otroligt hjälpsamma. De har gett oss viktig information från medlemmarna som vi sedan har kunnat ta upp med kommunledningen, avslutar Cecilia Grefve.

I dag besöker Cecilia Grefve Kalmar och innan sommaren 2017 ska hon ha besökt alla 50 kommuner. I december 2017 kommer sedan slutrapporten.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Nyheter

Till arkivet

293 nya medlemmar under december

Vi erbjuder

  • Personlig rådgivning

  • Schysta medlemsförmåner

  • En vass inkomstförsäkring

Bli medlem nu

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vision Direkt

0771 44 00 00

Frågor & svar